A jednak są jeszcze uczciwi sprzedający...

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

A jednak są jeszcze uczciwi sprzedający...

Post» 10 Cze 2010, 20:48

Co tu dużo gadac... Takie :shock: oczy zrobiłem jak trafiłem na poniższe ogłoszenie ...
Proszę zobaczcie jaki to auto ma przebieg...
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/opel-astra-gaz-cena-d ... 80103.html

Powiedzcie szczerze czy spotkaliście się kiedyś z takim przebiegiem w polskim ogłoszeniu..? Ja nigdy. :cool:
artur73
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Poznań
Auto: Astra F kombi lpg A3 TDI 110KM

Re: A jednak są jeszcze uczciwi sprzedający...

Post» 10 Cze 2010, 20:56

No ładnie ładnie, szczerze mówiąc to kopara mi opadła :lol:
qbson
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

Post» 10 Cze 2010, 21:05

No to teraz sobie wyobrazcie ze sobie taki pan taki samochod odnowi umyje, przekreci licznik i doliczy sobie za to okolo 4 tysiaki ..... A potem wchodzi taki nobek kowalski na otomoto i patrzy astra II z 98r za tylko 9k no prosze niezla oferta ma przejechane tylko 180k krecone ale nawet nie 200
foemka
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa

Post» 10 Cze 2010, 21:06

Raz na otomoto widziałem Lanosa z 2001r z przebiegiem coś koło 320tys.km.Paru uczciwych ludzi sie jeszcze zdarza.
Barol
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 10 Cze 2010, 21:06

Spotkałem się nie tak dawno, na giełdzie w Rzeszowie facet sprzedawał Caravelkę podobną bardzo do mojej ( 300 tyś minęło na zegarze, rok początek 98), jego maszyna była z 99r, motor słabszy - 102 konie, na budziku nic nie ruszane (tak podejrzewam patrząc po wnętrzu) - 429 tyś km. Na pytanie czemu taki przebieg odpowiedział, że jest normalny jak na takie auto z tego roku, różni się od wielu innych takich na rynku tym, że nie jest jeszcze cofnięty. Drugi raz się spotkałem nie tak dawno też również prywatnie w Strzyżowie z Volvo 460 z 95r na budziku 600 tyś prawie. Też facet mówił że nikogo w ch**a robić nie chce, a Ci co myślą, że 15-16 letni samochód ma 170 tyś na zegarze a jeszcze wnętrze wyruchane tak że szkoda słów, niech idą dalej i nie zawracają mu dupy. Przyjdzie po to auto taki ktoś kto wie co auto potrafi, ile się jeździ średnio i jakie realne przebiegi powinny mieć samochody z tych lat - to jego słowa. Dwóch jak dotychczas uczciwych sprzedających spotkałem. Dwóch - lepiej niż zero ale nie tak jak powinno być. W Ropczycach za to jest taki jeden komis który ma same bezwypadkowe igiełki. Tak się składa że przedwczoraj obadałem jego "asortyment" i normalnie szybciej wyszedłem za bramę niż wszedłem na plac. Bania mała a ceny kosmiczne, tyle mogę powiedzieć... Jeśli ktoś chce znać szczegóły proszę dać znać, chętnie się podzielę tym co zauważyliśmy razem z kolegą.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
Awatar użytkownika
stasiowski121
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Podkarpacie

Post» 10 Cze 2010, 21:13

a co w tym dziwnego ja pogoniłem poprzedniego golfa z 560 tysiami na blacie, szwgier 124 z 700tysiami oba auta śmigają do tej pory mesiek dobija do miliona :mrgreen: nic w tym dziwnego,
mój obecny golfik na cyferblacie ma 66,6 tysia tylko dlatego że miał zwarcie w instalacji :mrgreen: ale nikomu nie będe wpierał ciemnoty że ma mniej niż 700 tysi przejechane :wink:
patrol to samo na liczniku 290 tysi tyle że licznik do miliona i się przekręcił :mrgreen: jak go kupowałem to dostałem książkę (grubości telefonicznej) z serwisu kiedy co i jak było zmieniane i przy jakim przebiegu :lol: jak dla mnie to raczej norma, poza tym nigdy na przebieg nie patrze :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

Post» 10 Cze 2010, 21:13

Własnie bo tak patrze na tą Astre i ona stoi w komisie a kolo w tym komisie zazwyczaj zawsze pisze prawde (tak wnioskuje oglądając nie raz jego oferte).
Barol
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 10 Cze 2010, 21:34

Gościu pisze że auto jeździło na taksówce wiec chyba nic w tym dziwnego nie jest. :razz:
CIVIC14
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

Post» 10 Cze 2010, 21:38

Pójdzie szybko Astrunia - do innego handlarza co skręci licznik, wypierze środek, umyje silnik i wystawi za 12 tyś... Żadna prywatna osoba takiego auta nie kupi no bo przecież TAKI PRZEBIEG! W sumie nie rozumiem dlaczego ten komis tego nie zrobił? Działalność charytatywną prowadzi czy co?
Awatar użytkownika
Kubuch
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Matplaneta

Post» 10 Cze 2010, 22:23

Poprostu koleś chce być uczciwy.Ostatnio w ofercie było Polo 6N,95rok za 3tys i było napisane że auto było malowane co po fotkach nie było widać ale zapewne w realu było.
Barol
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 10 Cze 2010, 22:26

masakra , ja najwiekszy jaki sptkalem to byl 295 tys a tu.... :shock:
Kapik95
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Bieszczady

Post» 10 Cze 2010, 23:24

OMG! ponad pół miliona km?
Przy takim przebiegu to mu wymiana silnika się kłania. Widać ze to totalna ruina - za darmo bym nie brał :o
Pół roku temu jak zamierzałem kupić auto (wybór padł na Focusa) oglądałem Astrę II w pewnym komisie w Mikołowie. Na pierwszy rzut oka, auto niczym prezent, opis w ogłoszeniu też ubarwiał rzeczywistość - stan igła, auto od dziadka itp, 99r. 1.6 16v 140 tys km,bogato wyposażony za 11 tys zł. Po przyjechaniu na miejsce i oględzinach okazało się że to totalna lipa :arrow: w siedzeniach airbagi a na nich pokrowce, kierownica dotyrana jak sandały mojżesza po przejściu przez pustynię :lol: po dokładnych oględzinach okazało sie że auto było uszewcowane z 10 innych :shock: ok! ale to jeszcze nic! po jeździe próbnej kilku km był cały zarzygany płynem z chłodnicy, a przed odpaleniem czysty jak łza. Jeszcze na dodatek gościu mówił mi że oni aut na handel nie myją, a silników to już wogóle :shock: Zabrałem się w pizdu, bo cóż będę tracić czas na dyskusje z oszustami.
Dla przyjaciela nowego nie opuszczaj starego!
Awatar użytkownika
krikus
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Ustroń
Auto: Ford Focus 1.4 16V i Fiat 126p

Post» 11 Cze 2010, 08:36

Nasz T4 przez 8 lat nakręcił trochę ponad 400kkm i z takim też przebiegiem kupił go handlarz, oczywiście tydzień później stał w komisie z przebiegiem 180tys. i podrobioną książką( a handlarz dostał do niego oryginalną).
Mnóstwo jest Mercedesów na allegro z przebiegiem powyżej pół miliona kilometrów, ostatnio też pojawiło się Volvo S70 z przebiegiem ~700tys. km.
Pocieszny zgłoś gdzieś swojego Patrola, jeśli rzeczywiście ma taki przebieg to w TV go pokażą i opiszą w paru gazetach.
Jasiek90
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Auto: Mercedes-Benz C180
Prawo jazdy od: 01 01 2001

Post» 11 Cze 2010, 08:46

po co :mrgreen:
nie mam zamiary bycia sławnym a 1 300kkm dla silnika TD42 to nie jest żaden wyczyn, znam co najmniej 3 takie auta w Polsce ;)

a nawet gdyby nissan proponował zamiane na nowego GU4 to się nie wymienie bo ten stary pojeździ dłużej :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

Post» 11 Cze 2010, 09:59

krikus napisał(a):OMG! ponad pół miliona km?
Przy takim przebiegu to mu wymiana silnika się kłania.

No właśnie dzięki takim ludziom mamy w PL jak mamy. Jak ludziska widzą z przodu cyfrę większą jak 1 to już auto złom, rupieć i szrot. Co mają robić Ci biedni handlarze? - kręcą wtedy wszystkie auta, żeby jedyneczka była z przodu przebiegu i do ludzi...
Awatar użytkownika
Kubuch
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Matplaneta

Następna

Jakie auto kupić?