Witam . Obecnie przebywam na terenie UK gdzie pracuje by zarobic sobie na wymarzony samochód .... za 1rok. lub 2 mam w planie zjazd do polski .. jesli nic sie nie zmieni teoretycznie bede musiał zarejestrowac samochód co wiadomo jest nie mozliwe bez przekładki ... niestety tylko w polsce ....bo inne kraje nie protestują w obec jazdy z kierownicą po innej stronie UE ... osobiscie nie chce robic przekładki gdyż jest to ostry dzwon dla samochodu i traci sie luksus odczuwalny w samym sobie z jazdy i nie tylko..
Powiedzcie ds sie jakos ominac to aby jezdzic anglikiem po polscee??
Moze podczasz kontroli tłumaczyc ze dopiero co sie przyjechało do polski ..i niebawem mam zamiar dokonac przekładki i rejestracji pojazdu??
jakie są ewentualne kary za jazde anglikiem ...
doradzcie co zrobic bo auto które w polsce kosztuje 80.000tys tu w uk mnie kosztuje 5-6 wiec prostym rachunkiem 5x6 = 30 ile zzyskuje??? sami widzicie ... w pl nigdy bym sobie na taki zakup nie mógł pozwolic......
slyszalem ze od 2009 roku mozna juz jezdzic anglikiem po polsce ... bo prawo unijne jest wazniejsze od panstwowego a jak wiadomo polska jest jedynym krajem unijnym ktory blokuje tolerancje prawostronna:) wiecie cos o tym??
sory za błędy ..pozdrawiam i czekam na dorade