Mam problem z wybraniem dla siebie samochodu. Jako ze mam 24lata i nie mam jeszcze zalozonej rodziny to chcialbym kupic sobie samochod nieduzy (zapewne jakis kompakt 2/3 drzwi lub coupe), ale tez nie super maly bo chcialbym zmiescic cos wiecej niz tylko chleb w bagazniku
Chce przeznaczyc na samochod max 25k euro (najlepiej 20k euro).
Nie musi to byc od razu wersja GT/Type R/RS, bo jezdze teraz Seatem Toledo I 1.8 wiec kazda przesiadka na cokolwiek powyzej 100km bedzie juz ok.
Bardzo podobaja mi sie samochody ktore wymienilem w temacie, ale niestety nie znam sie na samochodach i nie wiem ktore z nich oferuja lepsze i bardziej zaawansowane/nowatorskie rozwiazania technologiczne (typ zawieszenia, ekonomia jednostki napedowej, zastosowane materialy, ciekawe dodatki jak np. port USB w schowku, czy wyjscie pod iphona itp.), no i nie wiem co wybrac i dlaczego.
Ostatnio na przyklad widzialem gdzies jakis angielski test, ze niby Ford Focus MK II ma (tlumacze z pamieci!) "niezalezne zawieszenie, a Honda Civic VIII juz ma jakies inne-gorsze" i tu pojawia sie problem, bo nie wiem czy to rzeczyiscie jest jakis powazny defekt Hondy czy nie.
Aha, dodam ze jestem gadzeciarzem wiec lubie jak sie cos swieci, cos sie rusza oraz ciesza mnie takie pierdoly jak wczesniej wspomniane porty USB itp. w samochodzie.
dzieki z gory za pomoc.
Michal
Ps.
dodam ze coraz wiecej czytam na temat tych samochodow, ale dalej brak mi wielu informacji.