Fiata nie ma co brać Toyota Corolla jest od niego lepsza. I to właśnie ją polecam.
Corolla
http://www.autocentrum.pl/oceny/toyota/ ... /viii.html
Bravo
http://www.autocentrum.pl/oceny/fiat/bravo/i.html
to mówi samo za siebie.
O bravo ludzie sądzą to (przykładowy komentarz z autocentrum)- "jak wiadomo marka fiiiiiiiiat ma sie nijak na polskie warunki....kupilem sobie mam nadzeje juz ostatniego fiata w zyciu. Nie polecam Nawet przestrzegam Sa to auta wyjatkowo awaryjne...mam go juz 4 lata i wymieniam notorycznie wachacze, stosujac naprawde dobre i nowe...poza tym chlonica, alternator, wydech,aortyzatory-wszystkie,i wiele innych Na poczatku nic tego nie zapowiadalo bylem bardzo zadowolony.... Fiat nie nalezy do ekonomicznych i nalezy tu sie ocena 1 z duzym wykrzyknikieeeem dlatego gaz zalozylem 12-14 l benzyny to lekka przesada w miescie"
A o corolli to : "powiem tyle: kupiłem autko w tak doskonałym stanie, że sam jestem w szoku! rok 98 rejestracja 10.99r przebieg 99 tys pełen serwis w toyocie do końca, masa dokumentów potwierdzajacych autentycznośc. wszystkie dokumenty z potwierdzaniem wymian na czas "częsci" - tzn. oleje , filtry

i jestem w niebowziety stanem samochodu. gdybym założył folie na siedzenia to możnaby kłamac, ze autko jest z salonu. nie palone w srodku, idealne blachy i tapicerka! sprowadziłem ja z niemiec i co moge powiedziec to "TYLE", ze ta toyka jest rewelacyjna. bardzo fajnie sie jezdzi, jest ekonomiczna, silnik bardzo zwawy jak na 1.3 ze jestem w delikatnym szoku! ładne wnetrze jak na te latka, fajnie sie prowadzi ( moja ma wszystko procz klimy ). SZCZERZE POLECAM COROLKE KAZDEMU KTO SIE ZASTANAWIA NAD ZAKUPEM TEGO AUTKA - JEZELI TRAFI EGZEMPLARZ ZADBANY, Z DOBRYM PRZEBIEGIEM TO NIE MOZE BYC INACZEJ JAK TO, ZE KIEROWCA BEDZIE BARDZO ZADOWOLONY - CHYBA, ŻE SIE KTOS PRZESIADA Z FERRARI LUB S KLASY! ja juz chyba zawsze bede jezdził japonczykiem, a gadanie , ze czesci są drogie jest chyba bez podstawne, bo po pierwsze to sie nie psuje, a jezeli cos trzeba wymienic to takie rzeczy jak klocki czy rozrzad są droższe ok, ale o ile o 20 pln na klockach czy 30 na rozrzadzie jest chyba smieszne i bezpodstawnym mitem. ja chce kupowac ta drożyzne tylko, że po co?! nic sie nie psuje i jest extra! aaa i jeszcze jedno: siedziałem i zerkałem na to forum i na różne autka od dawna, zastanawiałem sie nad róznymi markami, modelami, szukałem auta długo, ale prosze miec na uwadze, ze napisałem to wszystko szczerze i bez zadnej przesady i kłamst. bo nie o to chodzi - tez sie sugerowałem opiniami innych, ale prawda jest taka ze o corolli tej generacji mozna powiedziec ze jest albo BARDZO DOBRA albo DOSKONAŁA! ja wybieram to drugie! polecam i pozdrawiam!!!"
No i co lepsze? COROLLA co najmniej 3 razy lepsza od bravo!