AUTO ALARM + CENTRALNY ZAMEK - PRZESTAŁ DZIAŁAĆ

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Post» 29 Mar 2009, 22:51

Jako że jest to mój pierwszy post na tej stronce Witam Wszystkich ale do rzeczy .

W mojej Hondzie Civic `95 Hatchback mam założony auto alarm "MAX LP". Z przyczyn oczywistych nie chcę wklejać żadnych linków ale np. na alegro można obejrzeć .
Auto alarm mam połączony z siłownikami elektronicznymi które są wmontowane w drzwiach . Do tej pory było tak że przy rozbrajaniu auta oprócz tego że był sygnał dźwiękowy i świetlny otwierały się automatycznie zamki w drzwiach . Przy zamykaniu również wszystko działało bez zarzutu .Raz pilotem w krótkim odstępie czasu dwa- trzy razy z rzędu zamykałem i otwierałem auto . Od tego czasu mam tylko dźwięk i sygnał świetlny natomiast zamki nie reagują (muszę otwierać kluczykiem). Dzisiaj najprostszym sposobem sprawdziłem siłowniki . Wymontowałem je z drzwi i kabelkami połączyłem z akumulatorem .Działają .
Nie widzę w tym układzie żadnych bezpieczników więc naprawdę nie mam pojęcia co mogło się stać .

Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat proszę pisać .Wszystkie informacje się przydadzą .
Pozdrawiam
ziomal_14
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 30 Mar 2009, 14:29

Bezpiecznik powinien być.Poszukaj dokładniej.Znajdz centralkę i sprawdz,czy do centralki dochodzi napięcie.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy