AUTO HANDEL KRUGER - STAROGARD GDAŃSKI

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

AUTO HANDEL KRUGER - STAROGARD GDAŃSKI

Post» 06 Lip 2011, 20:11

Witam.
Chciałem ostrzec innych przed AUTO HANDEL KRUGER ze Starogardu Gdańskiego /kiedyś Q7/
przy ul. Bohaterów Getta 1

Właściciel podjął się sprowadzenia dla mnie samochodu. Było to w marcu 2010.
Ustaliliśmy, że auto ma mieć cenę końcową 29 tyś. zł, po wszystkich opłatach wraz z zyskiem auto handlu. Musiałem wpłacić zaliczkę 10 %, którą Dawid Kruger wziął ode mnie wystawiając mi KP na kwotę 3000 zł.
Z żądaniem wpłaty takiej zaliczki też już wcześniej się spotkałem, więc nie dziwiłem się. Osoba ta została mi polecona przez mojego znajomego, którego znałem już parę lat, więc byłem spokojny o pozytywne załatwienie sprawy.

Po miesiącu zacząłem wydzwaniać i dopytywać się co z autem dla mnie. Zaproponował mi samochód nie do końca zgodny ze specyfikacją jaką mu podałem i w cenie: 29 tyś + opłaty ok. 6 tysięcy!
Nie przystałem na to, nie tak się umawialiśmy.
Dawid K. bardzo często nie odbierał moich telefonów, a jak odebrał to obiecywał, że już niedługo prześle mi zdjęcia auta. Oczywiście nie otrzymałem żadnego zdjęcia.. Tak naprawdę nie robił nic tylko mnie zwodził. Tygodniami nie odbierał ode mnie telefonów. Raz jak zadzwoniłem z drugiego numeru to udawał kogoś innego...Dwa razy w miesiącu wysyłał mi sms-a, że nie może rozmawiać, ale oddzwoni. Oczywiście nigdy tego nie robił.
Dzwoniłem do niego dość rzadko tj. raz na tydzień – od maja nie dzwoniłem chyba przez miesiąc, bo miałem tyle pracy, że nawet nie pamiętałem o samochodzie...

Unikał mnie konsekwentnie, nie mogłem go też „złapać” w autohandlu.
W końcu na początku sierpnia, kiedy „przyłapałem” go z innego numeru telefonu, oświadczył mi, że rezygnuje z wykonania dla mnie tej usługi, tj. sprowadzenia auta. Poprosił o przesłanie mailem numeru konta i obiecał przelać pieniądze. Nie przelał.
Po dwóch tygodniach zacząłem znowu do niego dzwonić, twierdził, że jest za granicą na urlopie i że sprawdzi czy pieniądze wyszły jak wróci do kraju. To oczywiście trwało... W końcu oświadczył mi, że pieniądze wyszły z konta (przysłał mi też sms-a o takiej treści), ale oczywiście na moje konto nic nie wpłynęło i tych pieniędzy nie otrzymałem...
Na moje monity znowu opowiadał bajeczki, że odda mi za 5 dni, za10 dni.

Dodzwoniłem się w końcu do jego żony Mireli Kruger.
KP było wystawione na jej firmę (MK Consulting Mirela Kruger). Najpierw udała, że nic o tym nie wie, a z rozmowy wynikało, że to nie pierwszy dług jej męża, który musi spłacać – ale obiecała oddać pieniądze.
Czekałem 2 tygodnie – no i kasa nie wpłynęła....
Ponowne telefony – i znowu bajeczki, że akurat nie ma pieniędzy, bo musi zapłacić za coś dużą kwotę i prosi, żebym jeszcze jej darował 2 tygodnie.

Sprawdziłem ją w internecie - jest dość obrotna. Pracuje we firmie Adamowscy Renault w Starogardzie i w Grudziądzu jako menedżer firmy – no to chyba trochę zarabia.
Była w Radzie Nadzorczej nieznanej mi firmy Akomex Sp. z o.o. – co prawda tylko miesiąc...(może to też coś oznacza??).
Ponadto prawie na 100% sprzedaje drogie auta na alle*ro jako użytkownik mirela**. Fotki samochodów są wykonane na podjeździe na tle dość ładnego, obłożonego żółtym klinkierem domu - na 100% to ich własność.
Dawid Kruger niektóre swoje samochody też fotografuje na tle tego domu.

Jak ją zapytałem o to (o handel autami) to zaczęła głośno przełykać ślinę – przestraszyła się, że kłamstwo wyjdzie na wierzch? Ma na stanie auto za 50 czy 100 tysięcy, ale nie stać ją na oddanie głupich 3 tysięcy.

Do dzisiaj nie oddała mi pieniędzy.

Zdecydowanie odradzam kontakty z tymi osobami. Nie polecam kupować u nich czegokolwiek. Żadnych interesów.
Osoby te są niesłowne i moim zdaniem nieuczciwe. Wystarczyło, że przyjął pieniądze, a zaraz zaczął kombinować jak mi ich nie oddać. Cały czas grali na zwłokę i na zniechęcenie mnie, liczą na przedawnienie i przepadek zaliczki.

Odradzam!!!!!!!
ragg
Nowicjusz
Nowicjusz