Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:15 Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
Witam, tak jak w temacie poszukuję auta o sportowym zacięciu w kwocie do 25 000 zł, ewentualnie minimalnie więcej. Ogólnie coś fajnego jako pierwszy samochód 22latka ... Wymagania jakie mam to m.in:
-najlepiej benzyna, ewentualnie bezawaryjny diesel
-rocznik 2000 w górę, najlepiej 2002/03...
-moc powyżej 100KM
-poj. silnika do 2000cm3
-sportowe zacięcie
-części w rozsądnej cenie oraz łatwo dostępne
-w miarę ekonomiczny
-najlepiej hatchback, sport/coupe
-miejsce dla 4/5 osób
Jeżeli jakiś samochód będzie trochę odchodził od wymagań to nie szkodzi
Na oku mam teraz głównie Hondę Civic VII Sport, hatchback 1.6 110KM jednakże czekam na jakieś Wasze inne pomysły. Pozdrawiam
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 10:49 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
Dzięki panowie za odpowiedź ale Ford Cougar zdecydowania odpada, nie przepadam za sylwetką tego Forda, co do Seata Leona 1.8 180KM podejrzewam, że spalanie w nim nie jest w miarę ekonomiczne heh BMW fajna propozycja jednak nienawidzę compaktów!
Powiem szczerze, że jak na razie Corolla całkiem całkiem jednak czekam na więcej pomysłów. Dzięki
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 10:53 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
artur73, WITAM Mam pytanie jakie macie opinie na temat Citroena Xsary Picasso. Rok 2003/2004 silnik 2.0 HDi 90KM. Interesują mnie opinie na temat :spalanie , wady, zalety. Jak się sprawuje w trasie i w mieście. I jaką jeszcze drogę przejadę tym samochodem z przebiegiem 160 tys.km (tak około ile wy przejechaliście) Z GÓRY DZIĘKUJE I CZEKAM NA ODP. AVVANGER
PS. I czy na każdym modelu pisze po bokach picasso ?? ;>
Auto: Opel Astra F-kombi
Moc: 60KM
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 11:59 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
No podczepił się chłopak... ale to trochę nieładnie.
Załóż swój temacik. A tak na marginesie,to już dzisiaj na forum coś pisałem na temat takiej Xsary więc gdzieś jest podobny temat (albo Twój)
Wracając do tematu... Kupując furę ze sportowym sznytem i silnikiem,nie liczyłeś na spalanie ok 8l... w mieście..? Niestety konie chcą żrec..!
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:52 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
Wracając do tematu nie liczę na 8 l w mieście, może być te 10-11 nawet Tak jak mówiłem jakieś fajne autko pokroju Hondy Civic, Toyoty Celica itp Najbardziej na razie jestem za Hondą, Seat Leon także wchodzi w grę (tutaj raczej silnik diesla 1.9 TDI 130KM) no i czekam ciąglę na jeszcze jakieś inne ciekawe propozycje ...
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 14:52 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
Tak trochę przeglądałem w internecie samochody i wpadło mi w oko ... BMW E46 318i Sport/Coupe ... Co powiecie na temat tego modelu? Albo o tym egzemplarzu:
Auto: BMW e36 Compact 323ti 99r M-P
Moc: 180KM
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 13:24 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
To poszukaj takiego w manualu Nie wiem czemu ludzie tak boją się automatów, fakt, eksploatacja trochę droższa, ale wszystkich których znam co kupili automata to już o manualu nie chcą nawet słyszeć. Mi akurat automat by nie przeszkadzał, bardzo fajnie się tym jeździ, i przy takiej skrzyni inne podzespoły przeniesienia napędu nie dostają tak po tyłku z powodu braku szarpnięć, i jest tez mniejsze prawdopodobieństwo że auto było katowane.
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 14:24 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
Całkiem możliwe, że tak jest ale wiesz ... nie mam 40stki żeby jeździć automatem, jestem młody i chcę manuala, a podejrzewam, że automatem tak nie poszalejesz jak manualem i po drugie słyszałem, że automaty są awaryjne ...
Auto: BMW e36 Compact 323ti 99r M-P
Moc: 180KM
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 15:12 Re: Auto o sportowym zacięciu, 25k dla młodego!
Jeżeli masz zamiar walić boki, palić gumę itp to bierz manuala (mi by było trochę szkoda auta na takie ekscesy ), ale jak chcesz po prostu szybko jeździć to automat też się sprawdza Ja mam manuala, ale automat to jest piękna sprawa.