Witam,
Szukam auta z LPG do 12 000zł, pytanie czy LPG to dobry wybór? Nie wielkie doświadczenie ale bardzo pozytywne tym bardziej, że było to auto, którym uczyłem się jeździć "Lka" mam z Renault Clio na gaz.
Sporo również czytałem na temat instalacji LPG i większość znaków, liczb, testów na ziemi przemawia za aspektami ekonomicznymi i ekologicznymi LPG jednak wciąż w moim najbliższym otoczeniu panuję nad tolerancja diesle i kompletna NIE tolerancja LPG (wiele osób śmieje się mówiąc, ze to jest "zagazowywanie" auta, że takie auto kaszle, psika albo, że auto na LPG ma słabe osiągi -które i tak do spokojnej jazdy miejskiej nie są mi potrzebne.
Podsumowując szukam ekonomicznego auta, które służyło by mi do codziennego poruszania się na trasie do 10km w cyklu miejskim.
Po zaznajomieniu się z rynkiem aut, moim faworytem został Fiat Panda z fabryczną instalacją LPG. Auto generalnie można kupić stosunkowo młode 2004/5 za posiadaną przez mnie kwotę. Również ceny części eksploatacyjnych i zamiennych są tanie. Czy fakt, że auto jest produkowane w Polsce ma wpływ na te wszystkie ceny? Generalnie Polska Panda podoba mi się! Co wy o tym sądzicie ? Proszę o propozycję i obiektywne oceny.