Super pomysł i gratuluje temu kto to wymyślił. Mogła to by być flaga w dzień a ew wg potrzeby jakaś lampka w nocy. Z tym zaświadczeniem ze szpitala to też bardzo dobre uniknęło by się nadużyć w znacznym stopniu.
Auto: Toyota Celica
Moc: 116KM
Wysłany: 5 Wrzesień 2009, 17:48
A ja tam uważam, że to bardzo dobry pomysł i według mnie chorągiewka wystarczyłaby. Tak jak ktoś przede już powiedział, korki zdarzają się przeważnie dniem. Ewentualnie pomógł by oczywiście jakiś komunikat przez cb, a na tą policję to raczej bym nie liczyła, nie mają czasu, żeby na interwencje jechać a już na pewno posłużą jako konwój No chyba, że akurat gdzieś się napatoczą po drodze, wtedy raczej nie odmówią pomocy.
Ogólnie dla pomysłu mówię Tak.
Wysłany: 30 Styczeń 2010, 18:43 Re: Auto z zieloną chorągiewką
Wg. mnie bardzo dobry pomysł, ale czy każdy zaopatrzy się w taką chorągiewkę? I czy ktoś pomyśli o niej podczas nagłego wyjazdu do szpitala bo np. żona rodzi czy coś - wątpie.
Więc z jednej strony pomysł jest dobry, a z drugiej nie bardzo, bo każdy by musiał pamiętać o tym jak zajdzie potrzeba. Kolejna sprawa to reakcja innych kierowców, czy zauważą to, a czy wogóle zwrócą uwagę? Nie wiem... Ja pewnie bym nie zwrócił, bo raczej jak się prowadzi pojazd to skupiamy się na prowadzeniu i drodze, a nie szukaniu chorągiewek.