Bardzo dobra nawigacja w niskiej cenie

Moderator: fs.tuning
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Bardzo dobra nawigacja w niskiej cenie

Post» 25 Cze 2009, 20:35

Witam. Mam do wydania 500 zł +/- może to się wahać jestem w stanie dołożyć. Chodzi mi o to, aby był dobry, zawierał NAJNOWSZE mapy POLSKI. Na innych mi za bardzo nie zależy :)
Mam pytanko czy do takich GPSów można aktualizować ręcznie mapy?
Jednak proszę o znalezienie czegoś w jak najniższej cenie z jak najlepszymi parametrami.
Musi posiadać szczegółową mapę POLSKI!
Danci
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

Post» 25 Cze 2009, 22:43

Jakie kolwiek urządzenie GPS z AutoMapą 5.3.0 najlepsza mapa jaką znam.
Awatar użytkownika
PrezesArtek
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Nissan Primera WP11-144

Post» 26 Cze 2009, 10:46

Dzięki Artek za odpowiedź. Mógłbyś mi podać nazwę takiego urządzenia? Najlepiej ze sklepu Vobis bądź Media Markt albo RTV EURO AGD :)
Danci
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 26 Cze 2009, 21:49

Niestety nie mogę podać Ci nazwy bo w takich sklepach mapy są dołączane automatycznie do nawigacji musisz po prostu popytać która ma AutoMapę 5.3.0 bo nie na wszystkich da się ją zainstalować.
Awatar użytkownika
PrezesArtek
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 27 Cze 2009, 09:34

A co powiecie na temat AutoMapy 5.5.2 PL?
I po czym można poznać, że dany GPS ma możliwość odczytania tej mapy??
@EDIT
Aha i moglibyście mi powiedzieć jaki jest najlepszy GPS do 500 zł +/- (100 zł) z możliwością odczytania AutoMapy??
Danci
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 27 Cze 2009, 18:39

5.5 też jest bardzo dobra ale moim zdaniem szczególnie polecana dla kierowców tirów bo daje możliwość wprowadzenia danych ciężarówki tj., waga, wymiary itd. i wtedy żaden zakaż odnośnie dopuszczalnego ciężaru na drodze raczej nie grozi.
Można rozpoznać po systemie z tego co wiem to idzie na Windows CE 5.0 i nowszym.
Awatar użytkownika
PrezesArtek
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 30 Cze 2009, 20:48

No dobra, a ja czekam na nazwę tej nawigacji...
I czy mogą jakoś wykryć, gdy zamontuje się piracką wersję mapy?

[ Dodano: Sro Lip 01, 2009 20:28 ]
Dobra wybrałem 2 GPS
1. Mio mo-ov 360u
2. Mio moov 200 PL

I nie wiem, który wybrać. Jak w pierwszym tak i w drugim nie mogę Z napisać... O co chodzi...
I tak jeśli tam chcę ulicę do której jadę i z której jadę to muszę to ręcznie wyszukać bo nie rokminiłem inaczej... Będzie to w instrukcji pisać?
Tak do 700 zł teraz mogę pisać. Może macie jeszcze coś lepszego? Zależy mi na dostępności w krakowskich sklepach (M&M itd.)

[ Dodano: Czw Lip 02, 2009 18:09 ]
BUMP

[ Dodano: Pią Lip 03, 2009 20:10 ]
Ludzie kurcze dlaczego w innych tematach od razu odpowiadacie i tłumaczycie itd., podajecie modele, a mnie olewacie... NO BEZ JAJ!!
Proszę pomóżcie mi z tą nawigacją zależy mi tylko na Bardzo Dobrej jakości mapy Polski z szybkim wyznaczaniem trasy i możliwością pisania z i polskich liter (nie wiem, ale w MIO 360u chyba tego nie ma)... No proszę was doradźcie niedługo mam podróż nad morzem i muszę coś mieć! Dobrze jakby wiedział gdzie są roboty drogowe i je omijał.
Danci
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 18 Lip 2009, 23:34

ja mam tom tom, pierwsza liga, wazne zeby byl na karte wtedy mozesz wgrywac co chcesz
godfather78
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: swarzędz

Post» 19 Lip 2009, 16:26

jak zależy co na dokładnej mapie polski to chyba automapa będzie najlepszym rozwiązaniem a co do samego urządzenia to polecam jakiś tylu PDA lub smartphone zawsze to bardziej funkcjonalne urządzanie a kasa podobna i masz cala gamę programów NAVI pod takie cuda wiec mozesz dowolnie przebierać az znajdziesz odpowiednia pod siebie :) co do tomtoma to mi on akurat nie przypadł do gustu i używam igo8
pozdrawiam

[ Dodano: Nie Lip 19, 2009 16:30 ]
godfather78 napisał(a):ja mam tom tom, pierwsza liga, wazne zeby byl na karte wtedy mozesz wgrywac co chcesz

jezeli nie ma slotu na kartę to ma pamięć wbudowana wiec i tak możesz dogrywać mapy, wiec nie widzę problemu ...... i polemizowałbym czy to takia pierwsza liga ....
Awatar użytkownika
gigit
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: Kołobrzeg

Re: Bardzo dobra nawigacja w niskiej cenie

Post» 19 Maj 2011, 23:52

Witam, mam tą nawigację 5 cali: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty i jestem z niej bardzo zadowolony.
Standardowo wgrana mapa Polski jest dobra, nie ma większych problemów z wyszukiwaniem trasy, ani z skokami nawigacji (w niektórych bywają spore różnice), głośniki mówią głośno i wyraźnie, ekran też nie przyprawia mi problemów z odczytaniem tego co chcę wiedzieć (w końcu dlatego wziąłem 5 cali).
Do tego nawigacja jest odblokowana, więc jak nie spodoba ci się standardowa mapa to możesz łatwo zainstalować inną.
W sumie polecam zainteresować się tym produktem, nie miałem żadnych problemów z wysyłką z droptrend.com
Ostatnio edytowany przez arekk10, 20 Maj 2011, 00:47, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl