[center]Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
Zwracam sie do Was z prosba przy wyborze auta.
Chciałbym kupic na poczatku sierpnia auto i mam dosc spory dylemat nad jego wyborem.
Mam 20 lat, prawo jazdy 2 lata i mysle ze przyszedl czas na kupno swoich pierwszych "4 kółek".
Mam zamiar przeznaczyc na ten cel okolo 3500 zl. Wiem ze jest to mala kwota, ale niedawno zaczalem pracowac i jak na razie tyle udalo mi sie odlozyc.
Szperajac na allegro i innych portalach motoryzacyjnych znalazlem kilka opcji.
Mianowicie:
Opla Calibre Benz/Gaz
Bmw E34 525 TDS lub 520 Benz/Gaz
Opel Omega B 2.0 Benz/Gaz
Te 3 rodzaje aut spelniaja niejako moje oczekiwania wzgledem ceny, wygladu oraz wyposazenia autka.
Chodzi mi glownie zeby auto mialo dosc duzo miejsca sedan/kombi , bylo w dieslu lub gazie, mialo w wyposazeniu troche elektryki i nie bylo ponizej 1990 roku. Wyjatkiem tu jest Calibra, ale te auto po prostu mi sie podoba. Chodzi mi o model seryjny a nie jakies wiejskie tuningi.
Z gory mowie ze odrzucam wszelkkiego rodzaju male "pizdziki" typu Tico, Seicento , Brawy itp. NIGDY rowniez nie kupie Golfa - zadnego. Przez ostatnie dwa lata jezdzilem taty Laguna II kombi 1.9 dCi i raczej jestem za wiekszymi autkami.
Jetem swiadom ze za ta cene nie bedzie to auto w najlepszej kondycji, ale chyba jest mozliwosc kupna ktoregos z tych aut po okazyjnej cenie i w miare utrzymanego, prawda?
Czekam na Wasze opinie i rowniez inne propozycje.
Dziekuje za kazdy post.
Pozdrawiam!
[/center]