Mati2802 napisał(a):Nie pchaj się w toledo 110 KM , szkoda kasy, masz turbo na zmiennej geometrii, jak jeździsz ekonomicznie tylko po mieście to co 10k km max jest regeneracja zapieczonych kierownic, dwumasa często siada, wymiana kompletnego rozrządu do tdi na zamiennikach dobrej jakości to 1000zł i tak co 60k km. VW wcale nie jest tani w utrzymaniu, tym bardziej trafisz na egzemplarz z przebiegiem grubo ponad 250k i sie zacznie problem z pompą wtryskową (bolączka tdi) , w zime elektronika robi co chce, wszytko wariuje od wilgoci, zresztą sam nie wiem od czego. ogólnie tdi sie nie opłaca, chyba że nowy, pozdrawiam.
wiekszych glupot to nigdzie indziej nie czytalem, dzieki zapoprawienie humoru na poczatek dnia i weekendu , usmialem sie co nie miara czytajac twoj post hehe , jeden kumpel ma a3 od 3 lat inny toledo od 4 lat w tym ze wlasnie silniku i praktycznie caly rok jezdza po krakowie nic w trasie , 0 problemów 0 napraw 0 nieprzewidzianych awarii , to jest jeden z najpancerniejszych silnikow diesla , moze nie najlepsza kultura pracy ale NAJMNIEJ awaryjny , dodam jeszcze ze auta nie sa tankowane na stacji a gdzies gdzie paliwo jest owiele tansze
ja nie wiem gdzie Ty rozrzad do takiego auta zmieniasz ale w moich stronach z czesciami kosztuje dokladnie 550 zł , owszem jak sie nie umie jezdzic dieslem to w kazdym silniku siadzie dwumasa i turbina ale jak jezdzisz umiejetnie i masz chociaz troche pojecia o tym to nic a nic sie nie bedzie dzialo!!!
bzdury to mozesz dziecia w przedszkolu wmawiac