Witam
Co sądzicie o BMW X3 rocznik 2005-2006 diesel 2,0 i 3,0, który lepszy.
Jakie są koszty utrzymania samochodu i ewentualne usterki?
Pozdrawiam
Krzysztof
Co do usterek w tym samochodzie to psuje się: Układ hamulcowy i Silnik.
...psujący się silnik w BMW??? Poważnie??? A można wiedziec, co sie konkretnie psuje?
Slyszalem o problemach z elektryka/elektronika w BMW ale o psujacych sie silnikach jakos niespecjalnie. Moim zdaniem silniki diesla BMW sa po prostu rewelacyjne.
We are what we think
All that we are arises from our thoughts
X5 ma jeden minus, jest robiona w USA (dlatego też tam się opłaca kupić).
Co do tych diesli. Na początku był faktycznie problem z motorem 3.0, ale obecnie to już historia.
Był akurat o tym modelu (i z tym silnikiem) test w jakiejś gazecie, tylko jakoś z pół roku temu.
Ciekawi mnie dlaczego BMW X3 z silnikiem diesla są tańsze aniżeli benzynowe; chodzi mi o silnik 3,0l- porównywałem ceny na autoscout. Czyżby diesla miał jakieś wady?
Wolę więc kupić benzynę 3,0l i zainstalować sekwencję.
Pozdrawiam
.... ponieważ jakościowo jest gorzej niż w Europie.
Japończycy o ile mogą robią auta u siebie, a w Stanach - ze względu na koszta - pilnują ich na halach by je dobrze składali. Jankesi chyba najgorzej składają auta.
Najlepszym przykładem są wersje aut - tych samych - ale robionych w USA i gdzieś indziej. Zwykle 'gdzieś indziej' jakościowo są lepsze, a nawet lepszejsze.
Pomijam już różnice w częściach aut amerykańskich, bo naprawdę wewnątrz mogą to być różne auta - oczywiście (teoretycznie) ten sam model.
akurat importerzy beemki w Europie dają dwa latka na nowe auta ze Stanów. Niestety o gwarancji, która jest w USA (o niebo beterniejsza) możemy zapomnieć. Choć dobre i to.
Do serwisowania przyjmą. Akurat w tej marce jest mniej niekompatybilnych wnętrzności.