Carina gasnie w czasie jazdy

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Carina gasnie w czasie jazdy

Post» 28 Mar 2008, 13:17

witam serdecznie,
moze ktos ma pojecie, co moze powodowac gasniecie silnika w czasie jazdy. przydarza sie to w róznych warunmkach pogodowych. auto jedzie i gasnie. po zatrzymaniu sie, przekrecam kluczyk, auto pali i jade dalej, tzn. palil od razu, ostatnio zalapal za 5 czy 8 razem. bylo to z 10 dni temu, od tego czasu wszystko jest ok. czy ktos mial moze podobny problem z rzekomo niezawodna Toyota Carina rocznik 97, prawie 200 tys. na liczniku. nie wiem czy to ma jakis zwiazek, ale z okolic stacyjki dobiega jakies cykanie

dzieki[/b]
gregor100
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Carina gasnie w czasie jazdy

Post» 28 Mar 2008, 20:26

Osobiście polecałbym jechać na jakiś warsztat. Mogą być różne wady rozrusznika cewki swiecy. Polecałbym ogólny remont wymiana rozrządu. Przyczyną gaśniecia moze byc slaby akumulator lub cos z pradnica. PRZYCZYN MOZE BYC WIELE!!!!!!!
Awatar użytkownika
Auditt
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Wielkopolskie

Post» 28 Mar 2008, 22:25

moim zdanie swiece..mi gasł zmieniłem swiece i roznica jest duza...no i dobrze tez zrobiło mi tzn mojemu "autowi" zmiana rozrzadu:)
Awatar użytkownika
zuchos20
Początkujący
Początkujący

Post» 28 Mar 2008, 23:07

no wlasnie przyczyn moze byc wiele, mechanik typuje cewke, przepustnica wyczyszczona, aparat zaplonowy OK, aku tez, do wymiany rozrzadu sie przymierzam. poki co od tygodnia nie gasnie, dziwne. charakterystyczne jest to, ze coraz trudniej odpala po zgasnieciu. ranem pali od reki niezaleznie od pogody
gregor100
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 29 Mar 2008, 14:01

Ale polecałbym najpierw jechać do elektro-mechanika aby wziął go na komputer!
Audi Przewaga Dzięki Technice!
Awatar użytkownika
Auditt
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Wielkopolskie

Post» 29 Mar 2008, 14:08

Coś takiego zaczyna się od sprawdzania stacyjki(czy prawidłowo przewodzi napięcie) oraz od jej kostek połączeniowych(czy nie są luźne i czy nie są wypalone styki).Następnie sprawdza się dokładnie układ zapłonowy - świece(czy nie są luźne),przewody WN(czy nie mają uszkodzeń i nie siedzą luźno na świecach).Dalej mierzy się cewkę zapłonową oraz sprawdza wszystkie jej połączenia elektryczne(łącznie z kostkami).Sprawdza się też połączenia elektryczne wtryskiwaczy.Warto też zainteresować się alarmem,jeżeli jest - można go na jakiś cczas odłączyć.No i pozostaje immo,ale to już do sprawdzenia na komputrze.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Problemy techniczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości