Chrysler Voyager 97r 2,5TD Błagam pomóżcie!!!

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Chrysler Voyager 97r 2,5TD Błagam pomóżcie!!!

Post» 11 Cze 2009, 23:14

Witam mam problem z Chryslerem Voyagerem kupiłem auto jakiś miesiac temu,przy kupnie nie było tego problemu ponieważ tak jak myśle auto było ciepłe... a wiec do rzeczy każdego ranka po odpaleniu silnika pojawia sie pisk i nie potrafie powiedziec co jest tego przyczyną??? po kilku minutach kiedy auto sie nagrzeje pisk zanika. Wymieniłem juz pasek alternatora i nadal piszczy nawet jeszcze bardziej niż wczśniej ale tak jak wspomniałem po kilku minutach wszystko zanika... Może ktoś z Was miał podobny problem??? Jeszcze jedno pytanie moze ktos wie w tym modelu mamy łańcuszek??? czy koła??? bo sam pojęcia niemam może moj problem jest z tym zwiazany??? Prosze o pomoc!!! Pozdrawiam i z góry dziekuje!!!
:)
skribidibi
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

Post» 12 Cze 2009, 08:49

Sprawdż jedno ,mianowicie w jakim stanie masz akumulator,jeśli jest w kondycji mizernej to tuż po odpaleniu samochodu następuje wzrost wartości ładowania i zdecydowanie wzrasta opór w samym alternatorze dopóki aku się nie podladuje,nawet jeśli założysz nowy pasek to tak się może dziac(ślizga się ).Gdy silnik jest ciepły po jeżdzie aku jest podładowany i koło alternatora kręci się lekko ,nie stwarzając takich oporów.Sprawdz ugięcie paska klinowego,powinien się ugiąć po nacisku ok.1 cm.
PhantomASA1
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Z prawdy :)

Post» 12 Cze 2009, 17:23

Podnieś maskę,uruchom zimny silnik i obserwuj,czy podczas tego piszczenia pasek alternatora kręci się wolniej niż jego koło pasowe.Ewentualnie odwrotnie.No i ten pisk da nasłuchać,jeżeli pochodzi z paska.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Problemy techniczne