Wysłany: 8 Marzec 2010, 21:33 cinquecento 900 wyciaganie silnika
witam wszyskich !! jesli ktos sie zna moze juz wczesniej cis takiego robił mianowicie chce wyciagnac z cienkiego silnik i zamontowc 2 taki sam tyle ze w lepszym stanie tylko nie wiem czy jak zaczne demontaz to czy musze odrazu ze skrzynia biegow ???
Wysłany: 9 Marzec 2010, 09:14 Re: Cinquecento 900 wyciaganie silnika
jak kupujesz taki sam to cały osprzęt przełożysz ze swojego, jeśli jest w jakim takim stanie to kup goły silnik ... chyba że różnica w cenie nie wielka będziesz miał zapas
a wyciągać możesz ze skrzynią (łatwiej) lub bez jak stryjenka woli, w zależności które śruby będziesz odkręcał
_________________ Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada!
Wysłany: 9 Marzec 2010, 10:22 Re: cinquecento 900 wyciaganie silnika
aha to bez znazcenia moge wyaciagac ze skrzynia lub bez no to luzik hmm no 2 silnik mam z całym osprzetem bo kupiłem 2 auto za grosze 250zł nie powiem trafiło sie w tym 2 kupionym wszystko jest okej tylko nie chodzi sprzegło i nie wskakuje bieg
[ Dodano: Wto Mar 09, 2010 10:24 ]
a mam pytanko czy jak bym chciał go zagazowac to dało by rade z 700 setki przełozyc instalacjie czy sie czym roznia ?
Wysłany: 10 Marzec 2010, 13:16 Re: cinquecento 900 wyciaganie silnika
Wyciągnij ze skrzynią. Bawiłem się w CC ale 900, jest to na tyle prosto zbudowane, że nie ma co otwierać mocowań skrzynia/silnik w aucie, bo tylko dokładamy niewygodnej roboty. U nas co prawda pozapiekały się gwinty przez co nie mieliśmy wyjścia, tylko ze skrzynią. Ale roboty wtedy mniej bo łatwy dostęp do śrub.