Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum

Album | Ogłoszenia | Reklama | Regulamin | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy |  Rejestracja |  Zaloguj 

Cofanie licznika

Poprzedni temat «» Następny temat
Cofanie licznika
Autor Wiadomość
lukasz rako
Nowicjusz

Wysłany: 26 Styczeń 2009, 20:53   Re: Cofanie licznika  

Jeśli chodzi o liczniki analogowe, to jest to temat nie do namierzenia, ale liczniki cyfrowe można łatwo sprawdzić i trzeba być fachowcem, żeby nie pozostawić żadnych śladów po starym przebiegu. w każdym większym mieście jest spec, który za pomocą kompa sprawdzi przebieg.

pietrek35nysa
Nowicjusz

Wysłany: 14 Maj 2009, 18:34   Re: Cofanie licznika  

Wezyrro napisał/a:
Witam, bardzo mnie interesuje to jak można sprawdzić czy licznik był cofany i czy przebieg jest rzeczywisty. Jeśli wiecie jak to zrobić nie zabierajać auta na stacje diagnostyczną to napiszcie tutaj :D

Ps: może trzeba mieć do tego jakiś konkretny sprzęt albo co ??

sprawdz stan wkrętów na osłonie licznika oraz czy niema śladów na użycie srubokręta 9 uszkodzone plastyki0

Kubuch
Stały forumowicz

Auto: Ford Focus 1,8TDDi
Moc: 90KM
Wysłany: 1 Czerwiec 2009, 21:55     

Olej przebieg i patrz na stan auta...

milutki5
Zaawansowany

Auto: audiA3
Moc: 110KM
Wysłany: 12 Październik 2009, 17:57   Re: Cofanie licznika  

witam wszystkich. Jest jedna sprawa bardzo ważna z ktora sie chciałem podzielić.tzn ważny przedląd techniczny ktory jak np. z Holandii[wydruk zkomputera , ma wypisane nr karoserii,nr rejst.itp ale co najważniejsze przebieg aktualny w dniu przegladu].praktycznie teraz to jest pierwszy krok przy kupnie samochodu sprowadzonego zeby sprzedawca jezeli jest uczciwy pokazal ten przeglad inie chodzi tu tylko o 99zeta[bo tyle teraz kosztuje przegląd samochodu sprowadzonego]...ale o stan licznika na ostatnim przeglądzie .I nalezy pamietac ze zawsze jak sie kupuje auto to taki przeglad jest razem z innymi dokumentami 100%.Pamietaj 1krok przy kupnie ostatni przegląd za granica ,jezeli nie ma to sobie lepiej odpuścić.pozdrawiam :!: :!:

andrewb25
Początkujący

Auto: audi a4
Moc: 115KM
Wysłany: 1 Maj 2010, 14:41   Re: Cofanie licznika  

przebiegu nie kupujesz

Migi60
Stały forumowicz

Auto: VW JETTA
Moc: 40KM
Wysłany: 1 Maj 2010, 15:27     

Kubuch napisał/a:
Olej przebieg i patrz na stan auta...

Nie tak do końca.Z tego co widzę na co dzień w pracy w większości przypadków jednak
jedno jest powiązane z drugim.Maly przebieg stan tech.-b.dobry i odwrotnie... :!:
Oczywiście ze jak w kazdym przypadku są odstępstwa od tego:jezeli naprawy i obsluga
wykonywana jest na bieżąco to i autka z duzym przebiegiem prezentuja sie całkiem
dobrze.W tym wypadku wszystko zalezy od czlowieka... :!:

Mentik8
Nowicjusz

Auto: punto
Moc: 75KM
Wysłany: 5 Maj 2010, 21:06   Re: Cofanie licznika  

Ostatnio ogladałem auta w komisach, bo chciałem jakieś zakupić, to wiekszosc miala cofany licznik. Bezsens.

.::AGUARES::.
Nowicjusz

Auto: 0000000
Moc: 123KM
Wysłany: 5 Maj 2010, 22:06   Re: Cofanie licznika  

Mentik8 napisał/a:
Ostatnio ogladałem auta w komisach, bo chciałem jakieś zakupić, to wiekszosc miala cofany licznik. Bezsens.

klient placi klient wymaga heheheh a ze wymaga cudow trzeba mu je dac :mrgreen: :mrgreen: 20 -letnie auto z przebiegiem 90 tys :mrgreen: :mrgreen: