Coś nie tak z klimatronikiem

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Coś nie tak z klimatronikiem

Post» 01 Lut 2012, 11:56

wczoraj miałem wymienianą nagrzewnicę, moje auto, laguna 1 , klimatronic

pierwsza sprawa: jak wciskam przycisk AC to jest nieaktywny, wogóle się nie zapala lampka, niby klimatyzacja w zimę się nie włącza ale przycisk powinien być aktywny? jedynie zapala się razem z nawiewem na przednią szybę

druga sprawa: cokolwiek wcisnę to strumień powietrza leci tylko na przednią szybę, nie leci z bocznych nawiewów ani ze środkowych ale czytałem gdzieś że to niby normalne bo dopóki powietrze dobrze się nie nagrzeje to najpierw kierowane jest na szybę a po jakimś czasie przechodzi do nawiewów jakie zostały ustawione ale coś mi tutaj nie pasuje
piotr1234543
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: sulechów

Re: Coś nie tak z klimatronikiem

Post» 01 Lut 2012, 21:51

Przy niskich temp. klima włączy się tylko przy włączonym nawiewie na szybe, w pozostałych pozycjach jest blokowana czujnikiem oblodzenia parownika lub programem kompa w połączeniu z pozostałymi czujnikami.
Awatar użytkownika
robbydzia
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Auto: citroen, chevrolet

Re: Coś nie tak z klimatronikiem

Post» 01 Lut 2012, 22:55

dzięki za zainteresowanie :) udało mi się włączyć klime, nagrzałem lekko auto wewnątrz, ustawiłem na cyrkulacje z wnętrza, ustawiłem na temp min i poszło :D działa

ale jeden problem pozostał,
ciepły nadmuch leci tylko na szyby:/ coś musiało się zablokować, klikam na ludziki np nawiew na siebie i nie zmienia się:/ cały czas na szyby:/ co się mogło stac? udam się niebawem do pana który robił mi nagrzewnicę :)
piotr1234543
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: sulechów