Coś nie tak ze stanem licznika

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Coś nie tak ze stanem licznika

Post» 05 Lut 2012, 21:43

witam.
kupilem samochod, ale przez moja goraca glowe nie sprawdzilem czy stan licznika jest prawidlowy z dokumentami.
dopiero w domu, na spokojnie przegladalem sobie papiery i wyszlo mi ze auto w 2004 czyli w momencie instalowania butli gazowej mialo przebieg 114tys a teraz w 2012 jego przebieg to 62tys. w czasie kupna spytalem sie czemu przebieg dziwnie maly a gosc powiedzial ze jego wujek malo nim jezdzil tzw. "niedzielny kierowca". srodek auta tez nie jest zbyt zniszczony (zakladalem ze moze cos byc przekrecone ale nie az o taka ilosc).
bede dzwonil do tego goscia zeby wyjasnil co jest grane ale czy mam jakies prawo do ewentualnego zwrotu gotowki?? co moge zrobic??
lucaklosik
Nowicjusz
Nowicjusz

Prawo jazdy od: 23 04 1983

Re: Coś nie tak ze stanem licznika

Post» 05 Lut 2012, 21:46

Masz w papierach od gazu 112tys km, a na umowie kupna sprzedazy 62tys?
Ja bym to zglosil na policje zeby doje.. handlarzykowi, cofanie licznika w celu zawiekszenia wartosci pojazdu to przestepstwo.

Mozesz spokojnie zadac albo obnizenia ceny, czyli w tym przypadku czesciowego zwrotu gotowki, lub zwrocic mu ten samochod.

Generalnie i tak kazde auto jest cofniete, ale zglos to na policje, niech sobie poodbiera wezwania, czy to na przesluchanie czy z data rozprawy w sadzie. Ja bym przynajmnije w ten sposob to rozwiazal, nie kontakt z nim, tylko zglosil na policje po prostu, niech oni sie z nim kontaktuja. Przerejestruj pierw auto na siebie, a potem zglos niebieskim, niech ci potem zworci rowniez za kosz rejestracji, o ile chcesz mu to auto zworcic.

Buractwo trzeba tepic i nie ma co sie z nimi bawic w kotka i myszke.
Czimi
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI
Prawo jazdy od: 01 01 2001

Post» 05 Lut 2012, 22:03

Tak dokładnie popieram kolege do niebieskich goscia i po sprawie bo buraki tylko cofaja i cofaja te liczniki
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: Jelenia Góra
Auto: VW Golf IV 1.6 SR 100 KM
Prawo jazdy od: 11 02 2007

Post» 05 Lut 2012, 22:33

kuzwa, w umowie nie ma wpisanego stanu licznika. prze--bane.
lucaklosik
Nowicjusz
Nowicjusz

Prawo jazdy od: 23 04 1983

Post» 05 Lut 2012, 22:46

Jak mozna umowe kupna-sprzedazy napisac bez stanu licznika? Sorry... ale ROFL. :lol:

Jak nie masz w umowie stanu licznika, to ci powie ze sam sobie go cofnales, jestes w d..., mowiac w skrocie.
Czimi
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI
Prawo jazdy od: 01 01 2001