Czym czyscic tapicerke

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

czym czyscic tapicerke

Post» 28 Wrz 2010, 17:54

jakie macie sposoby na dobre wyczyszczenie tapicerki. Ale zeby były naprawdę skuteczne. Jakieś specyfiki tajne receptury itp. Mam dość mocno brudna tapicerke i zwyczajne mycie nie pomaga... są ślady zużycia których juz raczej nie uda sie usunąć. Ale niektóre powinno się dać tylko nie wiem jak. Czyszcilem vanishem do dywanow (czy coś takiego) tarłem z całej siły, spędzilem na myciu z 1,5 godziny :D ale nic nie dalo :/ co polecacie... Tylko zeby bylo latwo dostepne i w przystepnej cenie. Porad o zaniesieniu do tapicera nie chce:P
pop1
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: nikad

Re: Czym czyscic tapicerke

Post» 28 Wrz 2010, 18:28

niedawno w drugim samochodzie używanym do tzw. tłuczenia czyściłem środkiem z Tesco w takim spryskiwaczu jak płyn do mycia szyb,ale nazwy nie pamiętam.wyczyściło smar itp dziadostwo
gwynbleidd
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Rivia

Re: czym czyscic tapicerke

Post» 07 Paź 2010, 18:30

Dedykowanych produktów do czyszczenia tapicerki jest na rynku naście, np. nasz Tapis... Są to w większości produkty właśnie do tapicerek, a nie do dywanów, przygotowane specjalnie do takiej tkaniny, jak większość obić samochodowych. Najlepiej najpierw spryskać plamę i odczekać dłuższą chwilę, aby zareagowała ona z produktem. Następnie psikasz raz jeszcze i wszystko powinno zejść po energicznym przetarciu szmatką.
K2
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Wielkopolski

Re: Czym czyscic tapicerke

Post» 08 Paź 2010, 21:01

Tuff Stuff firmy STP polecam. To taka pianka w spreju. Szału może nie ma ale daje radę. :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
http://www.fpdn.org.pl/
BRODATY
Moderator
Moderator

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II KA24E 124KM

Re: czym czyscic tapicerke

Post» 07 Lut 2012, 12:45

Najlepszy do czyszczenia tapicerki jest Microvezel. Naprawdę jest skuteczny i nie ma za dużo pracy przy czyszczeniu. Jednak nie jest tani - jakość zawsze odpowiada cenie. Ale myślę, że lepiej zapłacić raz niż kupować kilka produktów, bo żaden do końca nie pomógł. Do dywaników zawsze używam Cleantex. Usuwa nawet te najgorsze plamy.
oranje
Nowicjusz
Nowicjusz

Prawo jazdy od: 01 01 1993

Wnętrze samochodu