Dodge Charger

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: [Dodge Charger]

Post» 09 Lis 2009, 22:57

Piter69 napisał(a):Fire Crow dobrze mówi w Fast n Furious był Charger a nie Challenger i w czwartej części tak samo

To był dodge charger na 100% i nie wmawiajcie ze challenger, on ma inną sylwetkę, a kręci mnie ten wóz (charger).
Zgrzyt
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

Post» 03 Gru 2009, 19:52

Panowie mylicie części filmów- Fast'n furious (czyli pierwsza i najlepsza). W filmie występuje dodge charger. W kolejnej części 2Fast2Furious ścigają się z rzekomym Camaro Yenko które nim nie jest oraz z Challengerem - racja pomarańczowym. Trzeciej części (tokyo drift) nie oglądałem ale widziałem z trailera forda mustanga (klasyk, nie żadne cuda lat 90) z silnikiem od jakiegoś azjatyckiego auta (co wydaje się być profanacją). No i panowie dla sprostowania 4 część- nazwa jak pierwszej. Bohater porusza się srebrnym Chevroletem Chevelle, z kolei gość którego chce dorwać jeździ Fordem Gran Torino 72' (taki jak np. w filmie Gran Torino). Ale w filmie występuje też chevrolet camaro jako pojazd jednego z kierowców. W końcowej części filmu Bohater (Vin Diesel) używa rozbitego w 1 części chargera. I voila.

Nie jestem fanatykiem tych filmów ale no mylić podstawowe fakty ?
volf13
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 03 Gru 2009, 20:04

volf13 napisał(a):Panowie mylicie części filmów- Fast'n furious (czyli pierwsza i najlepsza). W filmie występuje dodge charger. W kolejnej części 2Fast2Furious ścigają się z rzekomym Camaro Yenko które nim nie jest oraz z Challengerem - racja pomarańczowym. Trzeciej części (tokyo drift) nie oglądałem ale widziałem z trailera forda mustanga (klasyk, nie żadne cuda lat 90) z silnikiem od jakiegoś azjatyckiego auta (co wydaje się być profanacją). No i panowie dla sprostowania 4 część- nazwa jak pierwszej. Bohater porusza się srebrnym Chevroletem Chevelle, z kolei gość którego chce dorwać jeździ Fordem Gran Torino 72' (taki jak np. w filmie Gran Torino). Ale w filmie występuje też chevrolet camaro jako pojazd jednego z kierowców. W końcowej części filmu Bohater (Vin Diesel) używa rozbitego w 1 części chargera. I voila.

Nie jestem fanatykiem tych filmów ale no mylić podstawowe fakty ?

Dokładnie ja jestem fanem tych filmów i jest tak jak napisałeś dodam jeszcze tylko że w trzeciej części czyli tokyo drift na początku filmu występuje Chevrolet Monte Carlo z 1970.
Awatar użytkownika
Piter69
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: POLSKA

Post» 27 Gru 2009, 12:44

Zauważyłem, że ktoś tu wspomniał, że Blade jeździł Chargerem w którejś części. Nie oglądałem wszystkich, więc mogę się mylić, ale to nie był przypadkiem GTO z 69??
............-----Shake Your Blood-----..............
Awatar użytkownika
sphinx1969
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: Bielsko- Biała

Re: Dodge Charger

Post» 15 Lis 2011, 08:53

Tu macie link do porównawczej sesji tych aut (tylko roczniki inne):
http://blog.drphotography.pl/2011/05/25/dodge-dodge/
Pomoc w doborze modelu samochodu do potrzeb kupującego - PW.
mstrucz
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: Gdynia

Poprzednia