dobra jutro jeszcze raz spróbuje i napisze.ostatnio jak próbowałem odkręcić ten korek od wylewu oleju z silnika to aż oczkowy klucz mi się wygial.tak dla Twoich wiadomości jest tam 17-tka.
ok ale te korki spustu od skrzyni biegów i od miski silnika to chodzą normalnie jak każda inna śruba czy może jest jakiś 'lewy' gwint?czyli w prawo odkręcam,w lewo zakręcam?
no właśnie instrukcji tego porsche jeszcze nie kupiłem.miski narazie nie wymieniam gdyż nowa kosztuje 85zł a na szrocie jeszcze nie byłem i dlatego muszę mieć ta stara jeszcze napewno po wakacjach wymienię.miske wiem jak odkręcić bo już to robiłem ale kiedy usłyszałem cenę miski to kopara mi odpadła.będę próbował tym mloteczkiem i kluczem oczkowym albo naprawdę mocno szarpne.jeszcze jedno filtr odkręciłem z tych sześciu czy siedmiu srub ale nie mogę go wyjąć nie wiem jak to zrobić trochę puknalem mloteczkiem to tak jakby trochę brudu poszło ale jakoś nie idzie jak to zrobić?
Korek najlepiej odkręcać jak miska jest przykręcona do silnika.Pokrywę/filtr/ zdejmiesz czymś ostrym dłutem,ostrym przecinakiem lub nożem.Tylko delikatnie nie potnij się.Po prostu trzyma na oringu i trzeba ją wyciągnąć z koła pasowego.
tak miske mam przykrecona do silnika i tylko tak korek chciałem odkręcić.czyli ostre narzędzie i wsunac w to miejsce gdzie jakby obudowa tego filtra spotyka się z silnikiem?