Fiat Cinquecento Sporting na B1

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Fiat Cinquecento Sporting na B1

Post» 08 Sie 2010, 21:36

Witam! Zamierzam zrobić prawko b1. Znalazłem w internecie firme zajmującą się przeróbką aut na b1 z Łodzi. Cienkiego Sporting przerabiają za 1900 zł. Problem jest w tym że wyciągają tylną kanape i rejestrują auto na 2 osoby. Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby?? Ile by było mandatu w przypadku spotkania z policją gdybym jechał w więcej osób i czy mogli by skierować auto na wagę, a jeśli tak i wykazała by ona więcej niż 550 kg jakie by były tego konsekwencje?? Od razu mówie że nie chce odpowiedzi typu "poczekaj te 2 lata i zrób normalne B", ponieważ potrzebuje auto głównie do dojeżdżania do szkoły,a czasami na jakiś wypad ze znajomymi.
adigog
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

Re: Fiat Cinquecento Sporting na B1

Post» 08 Sie 2010, 21:49

adigog napisał(a):Witam! Zamierzam zrobić prawko b1. Znalazłem w internecie firme zajmującą się przeróbką aut na b1 z Łodzi. Cienkiego Sporting przerabiają za 1900 zł. Problem jest w tym że wyciągają tylną kanape i rejestrują auto na 2 osoby. Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby?? Ile by było mandatu w przypadku spotkania z policją gdybym jechał w więcej osób i czy mogli by skierować auto na wagę, a jeśli tak i wykazała by ona więcej niż 550 kg jakie by były tego konsekwencje?? Od razu mówie że nie chce odpowiedzi typu "poczekaj te 2 lata i zrób normalne B", ponieważ potrzebuje auto głównie do dojeżdżania do szkoły,a czasami na jakiś wypad ze znajomymi.

Zadaj to pytanie w dwa miejsca :
1- tam gdzie przerabiają
2- policji :mrgreen:
bonifacy
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Auto: Fabia 1,4 AME + gaz
Prawo jazdy od: 01 01 1981

Post» 08 Sie 2010, 22:02

adigog napisał(a):Od razu mówie że nie chce odpowiedzi typu "poczekaj te 2 lata i zrób normalne B",

Tak widze ze rozum u Ciebie akurat znajduje sie w środkowej częsci ciala ale to Twój problem...
adigog napisał(a): Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby??

Nic...
adigog napisał(a):czy mogli by skierować auto na wagę, a jeśli tak i wykazała by ona więcej niż 550 kg jakie by były tego konsekwencje??

Bądz pewny ze DR wyląduje w WK.Nie wiem czy znalazl by się chętny diagnosta na SKP/nawet"klepacz"/ktory wyda Ci zaswiadczenie ze wszystko ok i będziesz mógl dalej jezdzić.Mało tego,podejrzewam ze autko moze wylądowac na parkingu policyjnym i będzie prowadzone dochodzenie kto to dopuścil do ruchu... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Migi60
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Polska

Post» 15 Lis 2010, 18:27

Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby??

Złamał byś przepisy. Jeżeli policja by zauważyła, że jadą 4 osoby, gdzie autko jest zarejestrowane na 2, to na pewno by coś zrobili. Np. mandat.
Jeżeli nie będziesz łamał przepisów drogowych, to się nie bój że cię złapią.
sSlasheRs
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

Post» 23 Maj 2011, 10:01

sSlasheRs napisał(a):Jeżeli nie będziesz łamał przepisów drogowych, to się nie bój że cię złapią.

Bzdura. Jakoś zawsze, gdy mnie zatrzymywali, nie łamałem przepisów, ale natknąłem się na zwykłe kontrole - a to w nocy, a to w sylwka dmuchanie w balonik, a to w dzień nabijali sobie statystyki.
miken1200
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

Post» 23 Maj 2011, 19:42

kumpel kiedyś jechał puntem na b1 2osobowym a wiózł 5 osób.Dzień dobry kontrola drogowa patrzą 5 osób w dowodzie 2 panie kierowcó proszę o wybór 3 osób które dalszą podróż odbędą pieszo lub innym pojazdem.dziękuję i musieli wyjść.
seba145
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: bydgoszcz
Auto: Daewoo Tico 0.8,41KM,59NM 98R
Prawo jazdy od: 27 09 2011

Przepisy, ubezpieczenie