Fiat panda gaz jak sie sprawuje

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

fiat panda gaz jak sie sprawuje

Post» 02 Cze 2009, 12:11

moi rodzice kupili pande na gaz i mam pytanie jak sprawuje sie taka panda na gaz sa jakies problemy z eksploatacja lub inne jaka oplacalnosc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ten temat?
andreas
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

Post» 02 Cze 2009, 23:27

Nie jeżdżę takim autem ale wiele miałem ich ,,u siebie,,. Generalnie nie ma z nimi problemów. Mimo plastikowego kolektera ssącego jeżdzą na instalacjach podciśnieniowych jak i wtryskowych. Najczęstrzym problemem urzytkowników tych samochodów jest to - że jeżeli instalacja była zamontowana w salonie fiata przed 2008 rokiem to zazwyczaj jest to urządzenie firmy Tartarini, a niewiele warsztatów ma do tego program, który niestety pracuje jeszcze w systemie DOS.
Migaz
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: warszawa

Re: fiat panda gaz jak sie sprawuje

Post» 06 Sty 2011, 22:49

Mam Pandę z gazem i jedynym minusem jest to, że instalacja jest z wtryskiem gazu i przy temperaturach rzędu minus 15 stopni częściej tankuję benzynę niż gaz, bo komputer przełącza na gaz po 20 kilometrach, a do pracy mam 30.

Mimo wszystkich wad Panda to udane autko chociaż dopiero Chińczycy zrobili z niej prawdziwą perełkę: http://www.autazchin.motohobby.net/auto/gwm/gwperi.php
Awatar użytkownika
heemir
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Żory

Re: fiat panda gaz jak sie sprawuje

Post» 07 Sty 2011, 22:28

Jeśli auto potrzebuje do przełączenia się 20 km to znaczy, że albo jest źle zaprogramowany sterownik gazowy, albo jest uszkodzony czujnik temperatury reduktora, albo masz uszkodzony termostat.
Migaz
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: warszawa

Instalacje gazowe