Fiat Seicento 900 rocznik 2001

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Fiat Seicento 900 rocznik 2001

Post» 11 Sie 2011, 15:56

Witam, ostatnio miałem niestety drobną stłuczkę uszkodzone zostały maska, zderzak przedni, reflektor lewy błotnik lewy oraz leciuteńko skrzywione wzmocnienie przednie i zastanawiam się nad własnoręczną wymianą tych części dlatego że chciałbym oszczędzić na kosztach naprawy (nie chce klepać i malować tylko zamienić na dobre używane części). Moje pytanko brzmi czy taki domorosły mechanik poradzi sobie z wymianą tych części? tzn zderzak i reflektor wiem że tu dam radę ale nie wiem jak z błotnikiem i ewentualnie tym wzmocnieniem przednim (chodzi o tą listwę pod zderzakiem) czy trzeba jakiś specjalnych umiejętności czy narzędzi do ich wymiany? Proszę o pomoc szczególnie osób które miały do czynienia z takimi naprawami, pozdrawiam i dziękuje za ewentualną pomoc.
Tomasz1987
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: seicento 900

Re: Fiat Seicento 900 rocznik 2001

Post» 11 Sie 2011, 18:29

Hmm, błotnik też napewno dasz rade wymienić ale przedniego wzmocnienia raczej nie bo jak dobrze kojarzę to jest one wspawane, ale jeśli nie jest bardzo pokrzywione te wzmocnienie może warto samemu jakoś wyprostować i zabezpieczyć przed korozją.
Awatar użytkownika
Chomik90
Młodzi Gniewni
Młodzi Gniewni

Miejscowość: Łowicz
Auto: BMW e36 320i 150KM

Re: Fiat Seicento 900 rocznik 2001

Post» 11 Sie 2011, 22:46

aha czyli poza wzmocnieniem powinno pójść gładko? :D dziękuje za odpowiedz, wzmocnienie właściwie z tego co widać jest prawie nienaruszone nic pokombinuje a jak mi nie uda się to najwyżej wtedy poszukam mechanika :D pozdrawiam
Tomasz1987
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: seicento 900