Fiat seicento drżenie kierownicy i opory na kierownicy

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

fiat seicento drżenie kierownicy i opory na kierownicy

Post» 09 Paź 2010, 11:43

Witam w moim seicencie jakiś czas temu pojawiły się drgania na kierownicy podczas jazdy niezależnie czy jechałem prosto czy w zakrętach wyważyłem koła sprawdziłem ciśnienie. Po tych operacjach było tak że raz ta kierownica drżała raz nie, a teraz dodatkowo pojawiły się duże opory podczas jazdy z małymi prędkościami. Drżenie kierownicy wygląda w ten sposób że podczas jazdy kierownica odchyla się o kilka stopni w obie strony na przemian. Czy ktoś może spotkał się już z czymś takim i może wiadomo co jeszcze można zrobić żebym mógł bezpiecznie tym maleństwem jeździć. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
mk61
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

Re: Fiat seicento drżenie kierownicy i opory na kierownicy

Post» 09 Paź 2010, 12:40

mk61 napisał(a):że podczas jazdy kierownica odchyla się o kilka stopni w obie strony na przemian

Myślę ze:
1/ Mozesz mieć nadmierny luz w przekladni,drązkach kierowniczych i koncowkach drązków kier.
2/ Sprawdz czy przypadkiem nie ma luzu na łaczeniu wałka kierowniczego z przekładnia kierowniczą/luzuje się śruba ściskająca walek kierowniczy/..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Migi60
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Polska

Re: Fiat seicento drżenie kierownicy i opory na kierownicy

Post» 30 Paź 2010, 14:00

Zgadzam się z Przedmówcą,mogą to byc końcówki drążków ( któryś z elementów do wymiany) lub np zle ustawiona zbieżność kół. A czy jak puścisz kierownicę,to auto zjeżdzą na któryś bok?
Mechanic
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Warszawa