Ford Focus 1.8 TDDI MK1 Problem z zapalaniem

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ford Focus 1.8 TDDI MK1 Problem z zapalaniem

Post» 13 Paź 2010, 10:58

Witam.
Mam problem z odpalaniem samochodu , jeśli stoi silnikiem do góry, tzw paliwo wraca do baku i cały układ się zapowietrza, występują później problemy z odpalaniem, znajomy powiedział mi abym zakupił zaworek zwrotny , jednak nie wiem gdzie go dokładnie zamieścić, zmierzyłem średnicę 2 przewodów
1 górny ma 18mm i mniejsze 11mm , myślałem o takim zaworku:

http://allegro.pl/zawor-zwrotny-paliwa- ... 79219.html

dodaję zdjęcie które pokazuje układ paliwowy

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-10/8 ... cn2599.jpg

mam jeszcze pytanie związane z pewnym elementem który jest umieszony na przewodzie, jeśli ktoś wie co to jest proszę o odpowiedz (link ze zdjęciem) może jest to już jakiś zaworek , który uległ uszkodzeniu, z góry dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
posek
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Świętochłowice

Re: Ford Focus 1.8 TDDI MK1 Problem z zapalaniem

Post» 16 Lis 2010, 23:45

mówiąc szczerze to coś wygląda dokładnie jak zawór zwrotny, proponuje najpierw dolać paliwa i sprawdzić czy problem się powtarza ale mi się zdaje że to wina niskiego poziomu paliwa, pomka w baku widać nie jest w pełni zanurzona i się zapowietrza- dodam tylko że prowadzi to do jej uszkodzenia jak i spalenia się silniczka pomki
grimmar
Nowicjusz
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: CK / OLKUSZ

Re: Ford Focus 1.8 TDDI MK1 Problem z zapalaniem

Post» 17 Lis 2010, 08:18

To co zaznaczyłeś na zdjęciu to zawór podciśnienia natomiast tuż nad nim na przewodzie masz czarny plastikowy oryginalny zawór. dla lepszego działania nowego zaworu zamontuj do na przewodzie zasilania (grubszy przewód :na filtrze powinny być strzałki gdzie powrót a zasilanie) najlepiej przy filtrze a nie przy silniku jakby się wydawało najbliżej pompy ze względu na drgania silnika. Dłużej wtedy pożyje.
arciasty
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki