Wysłany: 5 Grudzień 2008, 13:33 Re: Ford mondeo 2.0 '99 gaz
Nie wiem jak na sekwencji (pewnie lepiej) ale na mieszalnikowych instalacjach te silniki dziwnie jeżdżą, przynajmniej na przykładzie tych których spotkałem. Po za tym te silniki niezbyt znoszą gazoline. Ale tez nie jest powiedziane że pod żadnym pozorem nie można zakładać do nich LPG bo jeździ takich nawet sporo. Przy dbaniu i fachowym serwisowaniu mysle że nie powinno być żle.
Pozdro.
Wysłany: 6 Grudzień 2008, 15:00 Re: Ford mondeo 2.0 '99 gaz
Zakładaj śmialo.Dobra instalacja i dobry warsztat i autko bedzie śmigać aż miło....WIele kontrowersji w fordach,wzbudzaja zawory i ich gniazda.
Zalecam zamontowanie sysytemu lubryfikacji gniazd i zaworów (flash lube).Koszt nie wielki a będziesz jeździł z czystym sumienie.
Wysłany: 19 Styczeń 2009, 16:14 Re: Ford mondeo 2.0 '99 gaz
Kupiłem Mondeo 2.0 Ghia z 2000r. Przejechałem ok. 1400 km. autko spala w trasie 7.2 l , przy raczej spokojnej jeździe , wiec zastanowię się jeszcze nad założeniem gazu. Pozdrawiam kierowców Mondeo