witam wszystkich miłośników LR na forum i mam pytanko do właścicieli freelków z automatem i td4 czy to sie sprawdza bo miałem już freelka z normalną skrzynią i angielskim dieslem i było ok nawet w lekkim terenie dawał sobie radę może ciut mało mocy na asfalcie ale czas na zmiany i mam okazję nabyć 2004r td4 z tiptronikiem i innymi bajerami lecz trochę boje się tego automatu bo że silnik od bmw to może i dobrze a czy i skrzynię też niemce zrobiły do tego auta proszę napisać jak ktoś takowego posiada ile to auto pali bo angielski motorek brał 7 do 8 l\100. jak sie przełączają biegi itp lub na co zwrócić szczególną uwagę odnośnie tego silnika i tego napędu .za wszelkie możliwe odp z góry dzięki
chciałem takiego przywieźć z anglii, ale pytałem mechanika co miał robić przekładkę to powiedział że skrzynia jest ok, ale jak coś w niej poleci to tylko płakać sardzo droga naprawa .Może tylko tak mówił
ok dzieki za te cenne info, że automatyczna skrzynia jest japońska to pewnie zaleta ciekawe tylko ile więcej może na niej palić od manualnej spodziewam sie 8 w trasie przy normalnej jeździe ok 110-120 czy ktoś może to potwierdzić bo sporo podróżuje i wydatki na paliwo się niestety liczą a czasu coraz mniej w sobotę zamierzam stać sie jego właścicielem
już kupiłem td4 jest tylko dla mnie a pali eeeeeeee tam ok 7-8.5 na 100km przy prędkości ok 100-130 w sumie nie kupiłem go dla oszczędności bo z tego powodu kupiłbym polo diesel pozdr użytkowników land roverów
Moj td4 w automacie pali okolo 14l przy jezdzie 50% miasto 50% sredni teren, w trasie Anglia-Polska spalanie wyszlo okolo 8l przy sredniej predkosci 100-130