pirelli odpusc - nie ten typ oponki ...
Z calorocznymi jest tak jak piszesz - gorsze latem od letnich i zima od zimowek, ale dotyczy to 'klasycznych'opon... nie AT'kow... opony AT maja bardzo gleboki bieznik - w moich atr'ach jak byly nowe to bylo to ponad centymetr i to grubo... to oznacza lepsze prowadzenie na sypkim, grzaskim itd.. bloto snieg szuter... na klasycznych juz bedziesz stal i mielil a at pojada bez problemow
Czesc osob twierdzi ze sa glosniejsze na asfalcie od klasycznych - w przypadku wranglerow tego nie zauwazylem... no i co wazne kupujesz jeden komplet a nie dwa

- czyli wychodzi taniej niz z klasycznymi dwoma kompletami choc AT sa drozsze - za wranglery 205 75 15 trzeba dac okolo 450 - 500 zl za sztuke, bfg podobnie...
jesli chodzi o porownanie wranglerow atr i bfg to podobno bfg sa gorsze troche na sniegu od wranglerow, za to sa pewnego rodzaju standardem... ja ogladalem i jedne i drugie i zdecydowalem sie na wranglery ze wzgledu na lepsza trakcje na sniegu i bierznik ktory ma lepsze wlasciwosci samoczyszczace - wystarczy kilkanascie metrow na asfalcie zeby cale blotko odpadlo

wg mnie niezaleznie od tego ktore wybierzesz to bedziesz zadowolony... ja polecam wranglery...
co do zachowania na asfalcie to wiadomo ze nie jest to opona typu slick

ciut bedzie glosniejsza od klasycznej letniej, no i bedzie gorzej hamowac na mokrym asfalcie... trzeba sie z tym liczyc... no ale te autka i tak nie jezdza po 200 tylko wiele wiele wolniej