Właśnie kupiłem Freelandera z zakodowanym radiem. Prawdopodobnie posiadam prawidłowy kod ale nie potrafię go wpisać, jak to zrobić? Po wciśnieciu 1 przycisku przechodzi do następnego, a na wyświetlaczu pojawiają się zera.
Dzięki za dobrą rade. U mnie po przytrzymaniu 1 można było wpisywać kod klawiszami przewijania. Kod, który miałem niestety nie był prawidłowy, jak zdobyć prawidłowy kod?
Zadzwoń do salonu i tam ci go znajdą(przez numer VIN albo numer radia).Jak capki nie będą umiały obsłuzyć komputera to trzeba będzie zawieźć do fachmana(zależnie od radia ale koszt średnio 100zł).
A więc zadzwoniłem do serwisu Land Rovera we Wrocławiu, przedstawiłem Panu serwisantowi sprawe, poprosił o numer nadwozia auta i po chwili podał kod radia. Radio działa jak powinno Dzięki za kolejną dobrą rade. Koszt: 0zł
Adres i telefony do salonu można znaleźć na stronie www.landrover.pl w zakładce NASI DILERZY, są tam adresy www, adresy i numery telefonów do wielu salonów Land Rovera, ja wybrałem salon z Wrocławia.