Mój też tak robił.Był to przestawiony rozrząd.
Wiem że jak dłużej się pojeździ z przestawionym rozrządem to zawory mogą bić o tłoki a wtedy remont silnika duuużo wyniesie(głowice, tłoki, cylindry).
to chyba beda jakies wibracje ktore powstaja po sciagnięciu walu napędowego bo zaczelol sie wlasnie od tego jest jakissposób zeby wyeliminowac czy poprostu zostawic
jak rozrzad to by na innych biegach tez broil. jak mam 70 km/h to wrzucam 5 dodaje gazu przez chwile takie drgania jak by sie silnik meczyl a potem przy 80 i wiecej juz normalnie jesdzie?? moze skrzynia biegów??
Jak jeździsz po polach to sprawdź mocowanie napędu z tyłu(poduchy, czy nic nie ociera, nie ma za małego luzu), kilka dni temu mi się sanki wygięły i przy prędkości tylko ok.100-110 km/h chropotało.Ale ja mam wał.
WITAM SERDECZNIE
CZYLI Z TEGO CO WYCZYTAŁEM WYŻEJ JEŻELI TAK WŁAŚNIE SZARPIE NA KAŻDYM BIEGU TO JEST PRZESTAWIAONY ROZRZĄD??? I MAŁO TEGO W CZASIE JAZDY NA 5 BIEGU GDY ZJERZDZAŁEM Z ŁAGODNEJ GÓRKI WRZUCIŁEM NA "LUZ" OBROTY SPADŁY PRAWIDŁOWO DO 900 obr/min.A PÓŹNIEJ ZGASŁ.MOŻE ZARĄBANY JAKIMŚ SYFEM FILTR PALIWA???
CZEKAM NA PROPOZYCJE
POZDRAWIAM