Mam Lanosa 1.5 na gaz.
Na benzynie pali dobrze, natomiast na gazie gasnie gdy nie daje gazu. Podobnie jest na zakretach, jak spuszczam gaz to gasnie. Dodam ze jak sie troche rozjezdzi to juz nie gasnie.
Co to moze byc?
Standardowy przegląd instalacji gazowej.Jeżeli uruchamisz i jeździsz na zimnym silniku na gazie,to będzie też remont reduktora.Posprawdzaj też poziom płynu chłodzącego.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
tez tak mialem. u mnie wymiana filtrow nie pomgla. kwestia jest w wyregulowaniu reduktora. są takie dwa pokrętla i nimi sie odpowiednio rusza w prawo i w lewo. niewiem jak ale gazownicy mi to ustawiali. moze ktos zna sie na tym pokrecaniu bo chcialbym go podrehulowac troche. strasznie klekocze sie jak traktor prawie. Do tego jeszcze dochodzi pytanie czy mozna ograniczy mu spalanie? żre mi 13 litrow gazu przy silnki 1,8 wiec stosunkowo za duzo.
Reduktor sprawdzic u fachowca. Tylko idz do sprawdzonego, bo jak bylem ja, to nawet nie zajrzał (tylko maske otworzyl) i stwierdził, ze korektor do wymiany 370 zł zdaje sie chciał , a gdy pojechałem do znajomego mi warsztatu okazalo sie, ze wszystko OK, wymienilem jedynie filtr i podregulowałem. A korektor igła.