Gdzie najlepiej naprawić samochód po kolizji

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: Gdzie najlepiej naprawić samochód po kolizji

Post» 16 Mar 2010, 10:45

Według mnie najlepiej jechać (jeśli masz) do jakiegoś zaufanego znajomego, który ma warsztat samochodowy, bo reszta to przekręty. Ja nawet w ASO miałem przypadek, gdzie za drobną usterkę próbowali mnie skasować jak za wymianę połowy auta, także już teraz nie ufam żadnym serwisom itp. Mam jeszcze o tyle dobrze, że mam takiego znajomego i co prawda muszę dłużej czekać, ale mam pewność. A czekanie wynika z tego, że jak ktoś jest dobry w tym co robi, to ma dużo pracy.
Pozdrawiam
DarkGno
DarkGno
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno

Post» 16 Mar 2010, 17:59

Może byc też taka możliwość że po takim fakcie mozecie przestać byc znajomymi.
Barol
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 20 Mar 2010, 01:12

Jest jeszcze jedna strona medalu. Zwykły użytkownik samochodu bardzo często nie zna przepisów i dużo mu się wydaje, nie odróżnia wyceny kosztorysowej od kosztorysu warsztatowego i często nie rozumie że musi zapłacić VAT z naprawy jak auto jest środkiem trwałym w firmie nawet jeśli naprawa jest z OC sprawcy. To są sprawy ustalone odpowiednimi ustawami i nie jest to widzimisie ani warsztatu ani ubezpieczalni. Nieznajomość prawa szkodzi i często generuje nieprawdziwe opinie o normalnie działających warsztatach.

[ Dodano: Sob Mar 20, 2010 00:36 ]
DarkGno napisał(a):bo reszta to przekręty. Ja nawet w ASO miałem przypadek, gdzie za drobną usterkę próbowali mnie skasować jak za wymianę połowy auta, także już teraz nie ufam żadnym serwisom itp.

taaaak... a w ogóle to wszyscy Polacy to przekręty. Bez wyjątków.
A może ktoś się nie zna na temacie i wydaje mu się że wszyscy chcą go okraść? A może to już paranoja?
Awatar użytkownika
RAFULUS
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

Poprzednia

Samochody osobowe