Re: Golf 2 jako pierwsze auto.
» 12 Cze 2008, 19:06
Otóż Golf 2 to świetny wybór, powiedziałbym lepszy niż trójeczka ze względu na trwałą karoserię i silniki. Ja polecam Golfa 1.8 GT, albo RP to jest 66k mocy czyli 90KM. Bardzo dobra jednostka silnikowa. Kupiłem dwa lata temu i jedyne co wymieniane to płyny, rozrząd,, opony i te części które się zużywają, takie jak klocki hamulcowe itd. Świetnie się prezentuje mimo tego że nie znajdziesz młodego Golfa. (1983-1992r.) Wadą są psujące się klamki w tylnych drzwiach, szczególnie w zimę jeśli auto stoi pod chmurką oraz słaba widoczność w lusterkach, szczególnie w seryjnym lewym., ponieważ nieznacznie powiększa, a to utrudnienie przy cofaniu. Pozatym widzę same zalety. Idealny samochód dla kogoś młodego kto nie ma za dużo pieniędzy na zakup i utrzymanie samochodu. No pomijając oczywiście ubezpieczenie OC, które bez współwłaściciela który ma kompet zniżek jest kosztowne. Kosztuje w granicach 3000-5000zł, zależy od roku produkcji. Zwróć uwagę przy zakupie na jakość blacharki, widać gołym okiem. Mój ma 19 lat i nie ma na nim śladu rdzy. Samochód jest mało awaryjny, niskie koszty naprawy i łatwo dostępne części. . Polecam szczególnie. Spalanie z silnikiem 1.8, przy spokojnej jeździe ok 9,50litra gazu, więc niedużo. Prędkość maksymalna piszą że 178 mimo że ja swoim jechałem 190km/h (na kołach 175/65 R14)
Pozdrawiam.
Jest ryzyko, jest zabawa...