Golf III 1,6 benzyna 1995- kopci

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Golf III 1,6 benzyna 1995- kopci

Post» 18 Kwi 2010, 15:44

Witam moj problem polega na tym ze przy uruchomieniu auta rano gdy auto stalo cala noc, pierwsze pare sekund czy tam dluzsza chwile okropnie kopci mu z wydechu dym jest taki jasny szary, zauwazylem ze gdy zgasze auto i zapale ponownie problem znika. Widze w lusterku wstecznym ze gdy mocniej przyspiesze pogodnie go troche to tez lubi troche zakopcic. Samochod jest w benzynie wiec nie powinien kopcic....ubywa mi olej nie sa to jakies potezne ilosci ale jednak ubywa i zaczyna go ubywac coraz wiecej, nie bierze plynu chlodniczego, nie zauwazylem rowniez oleju w wodzie chyba ze nie potrafie dostrzecz.prosilbym o opinie forumowiczow na ten temat. nie wiem co to moze byc myslalem nad pierscieniami albo uszczelniaczami zaworow, no chyba ze uszczelka poszla w jakims dziwnym miejscu...czekam na opinie.
rpaetzold
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śląska

Re: Golf III 1,6 benzyna 1995- kopci

Post» 18 Kwi 2010, 18:25

Na moje to dobrze myślałeś... Pewnie puszcza na pierścieniach.Uszczelniacze w głowicy,to też może byc dobry trop.
Na chwilę obecną nie szukałbym przyczyn gdzie indziej ,a skoncentrował się na tych powyżej (tym bardziej ,że płynu nie ubywa).
Przeczytaj cały ten wątek co wklejam poniżej,bo nie chcę przepisywac własnych myśli po raz drugi. :smile:
http://www.forumsamochodowe.pl/ford-mon ... 673,15.htm
Awatar użytkownika
artur73
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Poznań
Auto: Astra F kombi lpg A3 TDI 110KM
Prawo jazdy od: 02 10 1991

Problemy techniczne