Juz lepiej kupic Yaris 1.0, moc podobna, ON ma byc pod koniec roku pod 6zl, a taka Yaris w cale duzo wiecej nie spali od SDI, a SDI beda juz wszystkie z przebiegiem pod 400k km jak nie wiecej, w takim sobie stanie technicznym, takie pol zlomy.
No niewiem czy lepiej yarisa,auto mniejsze,gorzej wykonane,mniej praktyczne,i ma zegary po srodku co osobiscie jest dla mnie nie do przyjęcia.Yaris to samochód bardziej dla kobiet niż dla mężczyzn(oczywiscie bez urazy)
Mam tak z 12tys zl.. Yaris odpada bo ja mam 198cm wzrostu, imo golf tez maly ale jako tako jest ok Mysle tez nad golfem w benzynie ale co czlowiek to opinia
No wiem ale pewnie bede wybieral pomiedzy tym co znajde gdy juz bede kupowal bi jak znajde wlasnie bdb sdi to w sumie wzialbym tego sdi gdyby nie bylo nic w benzynie dobrego
Weź sobie w TDI 90KM. Masz mniej wiecej to samo spalanie może nawet w TDI mniejsze jak rozsądnie jezdziesz z poza tym jak by przydało sie wyprzedzić to masz łatwiej
Tylko za 12 to kupie golfa tdi zajechanego po drugie nie chce zebybpadlo kolo dwumasowe czy turbina znam osobe ktorej po kilku dniach poszlo to kolo -2.5k zl w plecy.
Tylko ze do Golfa IV do 1,9 SDI byl dwumas wsadzany, od ktoregos tam roku, to samo z Polo. Mozna go jak padnie na zwykle kolo zamachowe zamienic, w 1,9 TDI tak samo mozesz na zwykle kolo go zamienic. Przy tak slabych silnikach, SDI jak i TDI 90KM, taki dwumas i tak bardzo dlugo wytrzymuje.
Inne auto by się już rozleciało i poszło na żyletki ale golf tdi jeszcze zaklekocze i jedzie, chłopie jak byś zrobił chociaż te 200 tys. km to można wtedy wyciągnąć jakieś wnioski o eksploatacji, a na takie przebiegi roczne jak ty to najlepiej 2.3/2.8/1.8T, takie silniki jadą i nie klekoczą, a na paliwo ze 150 zł więcej na miesiąc