Wysłany: 27 Październik 2008, 16:37 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
90maciek napisał/a:
witam:)
ściągnąłem mapę z : http://torrenty.org/torrent/254984
i nagrałem na płyte cd...pliki sa takie jak na oryginalnej płycie z mapa zach.europy, ale niestety wyswietla mi ze nie ma płyty w samochodzie..
co mam zrobic zeby działało ?;>
mam Scenica II z 2005 roku , nawigacja Navteq Carminat.
proponuje tą mapke http://torrenty.org/torrent/82095 chodzi bez zarzutu mozesz tez sciagnac mape o nazwie Navteq VDO 2008 Q2 Eastern Europe równiez polecam pozdrawiam
Wysłany: 8 Grudzień 2008, 18:16 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Jeszcze raz, szybki opis jak nagrac zamieszczona mape:
Nagrywac na plytce DVD DL dobrej jakosci - najlepiej TDK (Verbatim 'idzie' ale delikatnie tnie) w predkosci x8.
w odpowiedzi na pytania z PW:
- calosc nie jest w jezyku polskim
- nie jest to obraz .iso wiec wypalamy wszystkie foldery i pliki z katalogu na plycie w niezmienionej formie
- polecany system nagrywania plyty: DVD DualLayer (dwuwarstwowa) +R, DVD-ROM (UDF/ISO), dysk NIE multisesyjny, system danych ISO 9660, nazwa archiwum ISO, nazwa dysku PUSTA (nic nie wpisujemy, kasujemy jesli nazwa wskakuje 'sama')
- powyzsze nie bylo brane pod uwage za pierwszym wypaleniem plyty i... wszystko i tak dzialalo
Wysłany: 15 Grudzień 2008, 11:55 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Miziou napisał/a:
Jeszcze raz, szybki opis jak nagrac zamieszczona mape:
Nagrywac na plytce DVD DL dobrej jakosci - najlepiej TDK (Verbatim 'idzie' ale delikatnie tnie) w predkosci x8.
w odpowiedzi na pytania z PW:
- calosc nie jest w jezyku polskim
- nie jest to obraz .iso wiec wypalamy wszystkie foldery i pliki z katalogu na plycie w niezmienionej formie
- polecany system nagrywania plyty: DVD DualLayer (dwuwarstwowa) +R, DVD-ROM (UDF/ISO), dysk NIE multisesyjny, system danych ISO 9660, nazwa archiwum ISO, nazwa dysku PUSTA (nic nie wpisujemy, kasujemy jesli nazwa wskakuje 'sama')
- powyzsze nie bylo brane pod uwage za pierwszym wypaleniem plyty i... wszystko i tak dzialalo
Pozdrawiam.
sciagnelam te wszystkie party, i rozumiem jak nagrac na plytke, tylko jeszcze chcialabym sie upewnic, czy te pliki mam wszystkie wypakowac, co sa zapakowane?
Probowalam rozpakowac i co chwile jakies bledy mi wyskakiwaly.
Prosze o odpowiedz
Wysłany: 15 Grudzień 2008, 17:06 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Tyniaczkos napisał/a:
sciagnelam te wszystkie party, i rozumiem jak nagrac na plytke, tylko jeszcze chcialabym sie upewnic, czy te pliki mam wszystkie wypakowac, co sa zapakowane?
Probowalam rozpakowac i co chwile jakies bledy mi wyskakiwaly.
Prosze o odpowiedz
Jeśli pojawiają się błędy CRC przy rozpakowywaniu, należy part z błędami ściągnąć jeszcze raz niestety. Całość była sprawdzana i nie ma błędów.
Wysłany: 24 Grudzień 2008, 00:04 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
no dobrze, ładnie się rozpakowało, po długim staraniu nagrało się na płytkę i naprawdę się zgrało, tylko że w samochodzie nie działa... gps odrzuca tą płytkę... nie wiem dlaczego. Przydałyby mi się jakieś wskazówki, może powinnam coś jeszcze z tymi wypakowanymi folderami zrobić? Pojęcia zielonego nie mam, w ogole sie na tym nie znam, wiec byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Wysłany: 24 Grudzień 2008, 08:20 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Tyniaczkos napisał/a:
no dobrze, ładnie się rozpakowało, po długim staraniu nagrało się na płytkę i naprawdę się zgrało, tylko że w samochodzie nie działa... gps odrzuca tą płytkę... nie wiem dlaczego. Przydałyby mi się jakieś wskazówki, może powinnam coś jeszcze z tymi wypakowanymi folderami zrobić? Pojęcia zielonego nie mam, w ogole sie na tym nie znam, wiec byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam i życzę wesołych i spokojnych Świąt!
Na znajomego Carminacie też nie rusza od razu. Chwilę trzeba poczekać zanim zaskoczy, ale idzie (nagrywane było na dwuwarstwowym Verbatimie, a nie jest to najlepsza jakość płyt).
Proponowałbym sprawdzić czy system jest przystosowany do map DVD. O ile się nie mylę, są 3 systemy Carminat, dwa na CD, jeden na DVD. Może to jest powodem, że płyta nie rusza?
Jeśli nie, to polecam nagranie map jeszcze raz, na dwuwarstwowej TDK w niewielkiej prędkości.
Wesołych Świąt i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Wysłany: 6 Styczeń 2009, 15:26 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Witam Mam scenica 2000 rok. jest tam nawigacja w której sa tylko 2 jezyki francuski i niemiecki gdybym sciagnał mape to menu oprogramowania by było po polsku?? i jaka wersja nawigacji CARMINAT?
Wysłany: 9 Marzec 2009, 07:58 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
wyszła mapa Europa Wschodnia Teleatlas 2008/2009 ale totalna porażka.
Co prawda na parkingach przy marketach są wszystkie dróżki rozrysowane (przynajmniej w Poznaniu) ale stan dróg i skrzyżowań to chyba z końca 2007. Mniej więcej to co w Navteq Q1/2008.
Navteq Q2/2008 jest dużo lepsza.
Jedynie POI jest dużo więcej w tej mapie Teleatlasa.
Wysłany: 26 Marzec 2009, 17:09 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Witam
Mam Renault Espace z nawigacja Carminat ale czytnik mam CD, i mam 2 pytania:
1. czy sa linki do map ale na CD, zebym mogl uzywac
2. czy jest taka mozliwosc rzeby zmienic czytnik z CD do DVD zeby muc wieksze mapy odczytywac