Wysłany: 14 Maj 2008, 17:50 GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Witam jestem nowy na forum.
Mam pytanie dotyczace nawigacji GPS Carminat Informee w moim Scenic z 2005 roku. Gdzie mozna kupic mapy na plytach i czy ktos ma wiedze czy istnieje polska wersja jezykowa. Jestem w posiadaniu jezykow europejskich bez polskiego. Pozdrawiam i oczekuje na odpowiedzi
Wysłany: 18 Maj 2008, 21:26 Re: GPS CARMINAT RENAULT najnowsza mapa vdo navteq 2008
Witam, jestem w posiadaniu najnowszej mapy do nawigacji Carminat do naszych Renówek,pod nazwą NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008, jest rewelacyjna, posiadam trzy mapy Polski i do tej to są kiszki.
Porównuje zawsze mapy na moim miasteczku a ta pokazuje nazwy ulic, do tej pory żadna nie pokazywała.
Prawdopodobnie VDO chwali się że pokrycie ma 99%, moim zdaniem nie dokońca ale i tak jest super.
Podam mały opis i linki do niej.
tak jak w temacie najnowsza mapa vdo navteq 2008 z takimi państwami jak
Österreich, Tschechische Republik, Polen, Slowakei,
Kroatien, Estland, Lettland, Litauen, Slowenien, und Ungarn, erfreuen sich
immer größerer Beliebtheit bei Geschäftsreisenden und Urlaubern.
przeznaczona do :
VDO Dayton Systems (MS 3xxx, MS 4xxx, MS 5xxx, MS 6xxx) (not for C-IQ devices)
Wysłany: 19 Maj 2008, 18:56 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
DZIEKI WIELKIE Z LINKI. ALE PODAJ WSKAZOWKI JAK TO ZAINSTALOWAC? CZY COS MAM ZAPŁACIĆ I JAK? ROBIE TO PORAZ PIERWSZY I NIE WIEM JAK MAM SIE ZA TO WZIAC
Wysłany: 19 Maj 2008, 21:02 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Bedę opisywał mape Europy Wschodniej,
po ściągnięciu czterech plików spakowanych rarem klikasz prawym klawiszem myszy na pierwszy i wybierasz "wypakuj tutaj", po wypakowaniu tworzy się katalog o nazwie "NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008.GERMAN-SHooTERS.www.alphawarez.us".
Nastepnie wchodzisz do tego katalogu i ukazuje się Tobie dwadzieścia trzy katalogi spakowane rarem i dwa jakieś inne pliki, możesz śmiało wejść do nich i sprawdzić co tam jest.
Teraz wchodzisz do pierwszego katalogu spakowanego i wyrzucasz dwa pliki o nazwie osteuropa.cue i osteuropa.img na zewnątrz do katalogu ze wszystkimi katalogami spakowanymi.
Teraz klikasz na jeden z wyrzuconych plików i powinno odpalić się Nero gotowe do nagrania płyty.
Moja płyta jest RW i nagrywa z prędkością 10x, ale czytałem gdzieś że powinno być jak najwolniej, u mnie całość działa.
Ta metoda wypalania mapy jest robiona "metodą prób i błędów" ale skuteczna.
Napisz jak Tobie poszło.
Dla informacji, jeżeli uda się Tobie wypalić i uruchomić płytę w samochodzie to zaoszczędziłeś coś ok. 800zł.
Wysłany: 21 Maj 2008, 09:42 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Wypakował plik do tego samego folderu (nie stworzył nowego jak pisałeś )dotarłem do pkt. "Teraz wchodzisz do pierwszego katalogu spakowanego i wyrzucasz dwa pliki o nazwie osteuropa.cue i osteuropa.img na zewnątrz do katalogu ze wszystkimi katalogami spakowanymi." i nie mam pojęcia jak usunąć te dwa pliki może należy je wypakować
Wysłany: 21 Maj 2008, 19:05 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
To może tak, w katalogu o nazwie "NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008.GERMAN-SHooTERS.www.alphawarez.us" musisz mieć oprócz 23 spakowanych katalogów i dwóch mało ważnych plików to jeszcze dwa pliki z pierwszego spakowanego katalogu o nazwie "osteuropa.cue" oraz "osteuropa.img", czy je wypakujesz czy przeniesiesz to nie ma znaczenia, mają być w głównym katalogu i klikasz w jeden albo w drugi i wypalasz.
Pisząc "wyrzucasz" miałem na myśli kopiujesz, przenosisz do głównego katalogu.
Wysłany: 30 Czerwiec 2008, 00:32 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Uważam, że uzytkownikowi listdatek nalezy się duuuuże piwo i jeszcze większa wódeczka za linki i za pomoc Szacun chłopie i wdzięczność Dzieki takim jak Ty internet zyje. Pozdrawiam!
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 15:34 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
wITAM PANOWIE MIALBYM WIELKA PROSBE.
Z rapidshare wyrzucili te mapy a bardzo zalezalo by mi na nich jesli moglby ktorys z was jakos je wrzucic na sserwer i podeslac mi link bylbym bardzo wdzieczny. Oprocz tego pytanko techniczne czy po wgraniu polskiej mapy komendy zmienia sie na polskie?? czy trzeba jeszcze dograc do programu polskie glosy, jesli tak to fajnie by bylo jakby ktos wytlumaczyl ten roces.
Z gory wielkie dzieki .
Pozdrawiam
Wysłany: 28 Sierpień 2008, 14:12 Re: GPS CARMINAT RENAULT SCENIC
Witam serdecznie ) Czy mógłbyś przyjacielu wrzucić te linki, bo wybieram się do Holandii a nie mam żadnych map.. A posiadam auto Renault Scenic z nawigacja Carminat. Pozdrawiam serdecznie i czekam :*