Wysłany: 25 Luty 2010, 23:05 Jak doprowadzic lakier do dobrego stanu
Odziedziczyłem po ojcu fiata cc autko ma swoje lata wiec lakier zrobił sie matowy, a jeszcze żeby tego było mało jest on w kolorze (nie wiem jak go określić) jasny groszek auto wygląda okropnie, jak temu zaradzić jakich środków używać ? Jestem laikiem w tym temacie wiec proszę o wskazówki krok po kroku co robić jak i dlaczego.
Wysłany: 6 Marzec 2010, 17:02 Re: Jak doprowadzic lakier do dobrego stanu
Wosk jest dobry tylko na krótko - po paru myciach nie będzie po nim ani śladu. Jeśli auto jest rzeczywiście paskudne, polecam polerkę w warsztacie - 3 stówy i lakier błyszczy się jak nówka!
Wysłany: 7 Marzec 2010, 21:42 Re: Jak doprowadzic lakier do dobrego stanu
Kup w Carrefourze wosk w sprayu. Ja używam tego i lakierek błyszczy jak psu genitalia:D wystarczy spryskać lakier cienką warstwą tego wosku i przetrzeć szmatką jak wyschnie. Tylko pamiętaj żeby auto było suche zanim użyjesz wosku
Auto: Wszystkie
Moc: 100KM
Wysłany: 11 Marzec 2010, 02:07 Re: Jak doprowadzic lakier do dobrego stanu
Polecam wypolerowanie auta pasta lekkościerną K2 Tempo (oczywiście można to zrobić także ręcznie, bez użycia polerki), a następnie nałożenie wosku. Po takim zabiegu lakier będzie się świecić jak nowy. Dokładny sposób uzycia produktów znaleźć można na oficjalnych stronach producenta.