Jak sprzedać

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jak sprzedać

Post» 20 Wrz 2007, 09:43

Dwa tygodnie temu dostałam autko w tragicznym stanie, w tej chwili mam okazję kupić lepsze za małe pieniądze w poprzednie włożyłam trochę kasy, ale nie stać mnie na opłate oby dwóch. To wcześniejsze nie jest jeszcze zarejestowane czy mogę je w tej chwili sprzedać bo słyszałam że muszę nim jeździć pół roku?
Dominika
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

Re: Jak sprzedać

Post» 20 Wrz 2007, 10:14

Jeżeli nie jest zarejestrowane(nie ma tablic),to nie musisz go rejestrować.Nie musisz w tym przypadku również go ubezpieczać.Może ono sobie stać w ogródku jako eksponat.Ale zaznaczam - póki nie jest zarejestrowane i nie ma tablic :) .Możesz je równiez sprzedać(jak je ktoś kupi),choćby na części.Jest wiele firm,które skupują samochody po wypadkach,zgnite,zepsute itp.Nawet sami po nie przyjeżdżają :) .Wystarczy wziąść gazetę z ogłoszeniami.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Post» 20 Wrz 2007, 11:18

ono jest zarejestrowane (ma tablice) ale jeszcze nie na mnie więc jak i kiedy będe mogła je sprzedać
Dominika
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

Post» 20 Wrz 2007, 23:22

Sprzedać możesz w każdej chwili.Procedura jest taka: po kupnie samochodu masz czas do 30 dni na zarejestrowanie tego samochodu.W tym czasie możesz go sprzedać i obowiązek 30 dni przechodzi na nowego właściciela.Oczywiście musisz mieć umowę kupna-sprzedaży zakupionego przez ciebie samochodu i drugą taką umowę spisujesz na podstawie tej twojej.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy