Cześć!
Do tej pory w ogóle nie interesowałem się motoryzację, ale w końcu nadszedł czas, by się zebrać do kupy i kupić swój pierwszy w życiu samochód za własne, zarobione pieniądze.
Nic kompletnie nie wiem, nigdy w życiu nie kupowałem samochodu, będę wdzięczny za wszelkie rady jakich możecie mi udzielić: na co zwracać uwagę jak będę autka oglądał, jakich modeli szukać itd.
Interesuje mnie autko, którym pojeżdżę około roku, najwyżej dwóch, a potem dołożę trochę pieniędzy i kupię coś fajniejszego. Najlepiej, żeby to było autko po pierwsze takie, które nie straci zbyt dużo na wartości przez ten czas i żebym nie musiał w nim remontować czegoś bardzo poważnego, a więc interesują mnie modele które są solidne.
Jeszcze jestem studentem, więc i kieszeń ciągle niezbyt ciężka, dlatego kolejnym wymaganiem jest jak najniższe spalanie, no i być może LPG. Warto w ogóle w starych furkach mieć LPG? W tym temacie również bardzo ważne, żeby części zamienne oryginalne były tanie lub ewentualnie żeby dana marka/model miał dużą dostępność częsci nieoryginalnych, tzw. zamienników.
Nie będę specjalnie wybrzydzał, marka nie ma znaczenia praktycznie. Fajnie by było, gdyby się dało znaleźć jakiegoś sedana w tej cenie, choć jak pisałem, nie będę specjalnie wybrzydzał.
Z góry dzięki za wszelkie wpisy.