Autem będę dojeżdżał do szkoły (to jest raczej trasa a nie jazda po mieście). Ok. 30 km dziennie. Miesięczny (planowany) przebieg to około 1600 km.
Z racji na ograniczony budżet auto powinno być ekonomiczne (ale niekoniecznie LPG). Nie powinno mieć zbyt dużego pojemnością silnika- mam 18 lat, 0 zniżek za OC.
Drugą bardzo ważną sprawą dla mnie jest niezawodność i bezawaryjność auta. Nie mówiąc o takich ekstrymalnych sytuacjach jak to że mi przed egzaminem nie odpali, ale z racji budżetu właśnie nie chciałbym auta do którego muszę non-stop dokładać jakieś dupereli za kilkanaście-kilkadziesiąt złotych.
Trzecią, najmniej ważną dla mnie sprawą są osiągi. Nie chiałbym "muła", ale nie muszę mieć 3litrowej rakiety.
Moimi typami był Golf III, Honda Civic (jak w niej z utrzymaniem?), VW Polo, Opel Tigra, Volvo S40 (topic obok), Mazda 323, Toyota Corolla, Opel Astra, BMW 31x. Komentarze co do nich i propozycje innych mile widziane
Bardzo proszę o Wasze opinie, zwłaszcza, jeśli ktoś z Was ma takie autko lub ma dośwadczenia z którymś z nich.
Pozdrawiam