Swoja droga, z egzotycznych autek jest RX8, nie chce mi sie szukac od ile sie zaczynaja ceny, ale pewnie za 25k zl juz by wyrwal ta ze slabszym silnikiem(1,3 180KM), ta z motorem 230KM objezdza spora ilosc autek duzo mocniejszych nawet.
Tylko ze w RX8 jest silnik Wankla, dosc nietypowa jednostka. Bardziej to egzotyczne jak H6 w Subaru.
@TFSI Rofl, dobre autko, tam z tylu meidzy glosnikami, to dodatkowe 6-te miejsce? swoja droga, klekot 100KM z Blow off, TROLOLOLOLOLOL.
LOTnick napisał(a):ie polecam Ci do takich "czynów" Daewoo Lanosa, ma cholernie twarde zawieszenie.
Cholernie twarde? Może nie jest cholernie miękkie ale nie powiedziałbym też, że cholernie twarde. A tak poza tym to nie nadążam już za tym wątkiem - skąd tu się lanos wziął?
LOTnick napisał(a):Lanosa użyłem jako przeciwieństwa samochodu z miękkim zawieszeniem - czyli tego nie kupować - jak widać mi nie wyszło :=|
Nie bardzo rozumiem dlaczego. Autor mieszka w Holandii. Tam raczej mają "trochę" lepsz drogi niż u nas więc twarde zawieszenie nie jest problemem. Druga sprawa to sporo zależy tu od indywidualnych preferencji.
Wyżej wskazana RX8 to raczej nienajlepszy pomysł - silniki wankla nie są za bardzo trwałe a ich naprawa kosztowna.