Jakie auto kupić za 25 - 30 tys.?

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jakie auto kupić za 25 - 30 tys.?

Post» 01 Paź 2009, 12:41

witam
chciałbym kupić autko za 25-30 tys
zastanawiam się nad kupnem auta, mój lanosik juz sie zużył wiec przydałoby się coś innego i lepszego kupić. Zastanawiam sie ,a raczej biorę tylko diesla pod uwagę, chodzi oczywiście o koszty paliwa i eksploatacji a z gazem miałem trochę problemów.
zastanawiam się nad Audi A3 , A4 z silnikiem 1.9 , BMW 318 , 320 z silnikiem 2.0 ewentualnie golfik (ale tylko jakaś wypasiona IV wchodzi w rachube) z silnikiem 1.9 i raczej 110km lub 130 , w lanosie mam silnik z chipem i ma on 110 koni to ma dobrego kopa jak na tej klasy auto wiec chciałbym auto z silnikiem z którym nie bede miał problemów z ewentualnym wyprzedzaniem. Kto mi doradzi co wybrać. jakie są za i przeciw bwm , audi? na pewno są droższe w eksploatacji niż golf ale jakoś auta tez jest inna. co mi doradzicie?
jaro26
jaro26
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

Re: Jakie auto kupić za 25 - 30 tys.?

Post» 01 Paź 2009, 18:49

Ja Ci doradzę coś innego:
Toyota Corolla E11 2.0 D4D. Dobre auto, niezawodne, komfortowe.
Zamiast Golfa IV polecam Seata Leona. Silniki te same, technologicznie to samo, a Leon ma pazur, nie to co nudny Golf.

BMW 320d to już trochę inna bajka. Napęd na tył, świetne właściwości jezdne. Za 30 tys. zł znajdziesz dobry egzemplarz.
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
Awatar użytkownika
Dishman
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 01 Paź 2009, 21:12

Ja również polecam Leona. Sam od jakiegoś czasu takim jeżdżę i jestem baardzo zadowolony. Za tą kasę dostaniesz spokojnie coś 03-04 rok z bardzo bogatym wyposażeniem i silnikiem 1.9 110 KM. Z wyprzedzaniem z tym silnikiem nie będziesz miał absolutnie żadnych problemów! Mam więc wiem co mówię :) Części do Leosia stosunkowo niedrogie i bardzo łatwo dostępne (w końcu to koncern VW). Auto mało awaryjne, jeśli będziesz o nie dbać, regularnie serwisować to z eksploatacją nie będzie najmniejszych problemów.
Co do BMW i Audi nie miałem więc nic Ci nie doradzę, ale z pewnością w tej samej cenie będzie starsze i droższe w utrzymaniu a w wyposażeniu też niekoniecznie lepsze.
Awatar użytkownika
Creus
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Raciąż

Post» 01 Paź 2009, 21:18

Creus napisał(a):Ja również polecam Leona. Sam od jakiegoś czasu takim jeżdżę i jestem baardzo zadowolony. Za tą kasę dostaniesz spokojnie coś 03-04 rok z bardzo bogatym wyposażeniem i silnikiem 1.9 110 KM. Z wyprzedzaniem z tym silnikiem nie będziesz miał absolutnie żadnych problemów! Mam więc wiem co mówię :) Części do Leosia stosunkowo niedrogie i bardzo łatwo dostępne (w końcu to koncern VW). Auto mało awaryjne, jeśli będziesz o nie dbać, regularnie serwisować to z eksploatacją nie będzie najmniejszych problemów.
Co do BMW i Audi nie miałem więc nic Ci nie doradzę, ale z pewnością w tej samej cenie będzie starsze i droższe w utrzymaniu a w wyposażeniu też niekoniecznie lepsze.

Tylko plastiki nieładne i traca swiezosc(np. zarysowania) przy duzych przebiegach. Auto jak najbardziej OK i łatwiej kupic cos zadbanego niz w przypadku a4 czy a3
JerzyB333
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

Post» 02 Paź 2009, 12:34

Seat odpada miałem okazje poznać, juz VW są lepsze. raczej sie skłaniam do BMW kwestia czy 318 czy 320 w dieslu oczywiście, ewentualnie jesczze A4. z opini ekspetów wynika że są porównywalne Audi i BMW ze wskazaniem na BMW no i w bmce nie trzeba rozrządu wymieniąc a to spory koszt w Audi(minimum 2 tys). Zastanawiam się jak jest z pozostałymi kodsztami utrzymania? Poza tym dotychcasz myślałem że bmw wiecej palą ale z analizy postalów ze spalaniem wynika że to nieprawda, bmw w dieslu są bardzo oszczędne i dynamiczne. chętnie bym z kimś pogadał kto ma bmw 318 lub 320, jest tu ktoś?
jaro26
jaro26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 02 Paź 2009, 13:56

Polecam Golfa :D Audice są nudne...Ale sie troche żadziej psują niż VW...A co do BMW to tandeta :/ Takie moje zdanie Polecam Golfa...Najlepiej R32 ;)
M.KOWAL
Awatar użytkownika
M.KOWAL
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

Post» 02 Paź 2009, 14:04

prosze o poważne rady i o nie przyrównywanie golfa do bmw bo wiadomo że golfy to duzo niższa liga. Oszołomom dziekuje za rady z góry
jaro26
jaro26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 02 Paź 2009, 15:54

Golfy to niższa liga ? Kolego VW GOLF z silniczkiem 1,9TDI wytrzyma więcej niż nie jedna BM`ka czy MERCEDES...
Awatar użytkownika
vw
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa
Auto: Porsche Cayenne
Prawo jazdy od: 16 10 1994

Post» 02 Paź 2009, 17:18

Ja osobiście polecam ci BMW 320D ja miałem taką z 2006r 163KM i paliła po trasie 6,5 l max , a ja jeżdżę dość szybko . Miasto to jakieś 8,5l było . A ty bedziesz tam miał silnik pewnie 136KM większa moc , a spalanie prawie identyczne . bierz 320D . Uwierz już pare takich BMW przerobiłem i niektóre miały przebiegi ponad 300tys i nie było żadnych problemów :wink:
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
Awatar użytkownika
piter36
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Radomsko

Post» 02 Paź 2009, 19:13

vw napisał(a):Golfy to niższa liga ? Kolego VW GOLF z silniczkiem 1,9TDI wytrzyma więcej niż nie jedna BM`ka czy MERCEDES...

Niższa, bo BMka co by nie mówić lepiej się prowadzi i jest zrobione w środku z lepszych materiałów.
A Golf IV to wcale nie jest niezawodne auto. Nie wiem czy ma średnią niezawodności, czy jest nawet niżej.
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
Awatar użytkownika
Dishman
Stały forumowicz
Stały forumowicz