Odp. 1
Jako konkurencję dla innych Vanów obecnych wówczas na rynku, choćby Voyagera III jak kolega napisał.
Odp. 2
Dwoma opuszczanymi szybami.
Odp 3.
Bez najmniejszego problemu, przez nic nie trzeba skakać. Tutaj właśnie mowa o prawdziwym Multivanie.
Odp 4.
Nie z kierownicy a przy kierownicy, owszem miały.
Odp 5.
Dwustrefowy klimatronik i tempomat, webasto i podgrzewane fotele również.
Stąd właśnie widzę, że mało wiesz o prawdziwych Multivanach na które najeżdżasz.
Nie uważam go za wspaniały samochód ale nie bez powodu tyle ich jeździ po drogach, Sharanów/Galaxy/Alhambry również, czego o C8/807 powiedzieć nie można.
Przekaźniki?

W tym samochodzie takie pierdoły jak włączniki się nie przepalają więc po co?
Starym 2.4D zrobiłem 250 tyś, obecnym 120 tyś i żaden włącznik ani przekaźnik się nie przepalił więc takie zabezpieczenia nie są potrzebne. Widać w francuzach są skoro tyle tego tam pakują jak sam piszesz
Odnośnie wymian całych elementów "złuszczonych" to nie wiem nawet co miałeś na myśli, bo nie raczyłeś jaśniej się wyrazić, ale domyślam się że tapicerkę w środku. Więc jak Twoim zdaniem powinna wyglądać tapicerka w samochodzie który zrobi 400-500 tyś? Bo nie wmówisz mi że zadbana przy mniejszym przebiegu się łuszczy, widzę co mam w garażu, przy przebiegu 620 tyś u mojego Ojca dopiero łuszczenie widać na drzwiach i desce.
Tapicerowanie - znajdź ładnego Multivana czy Caravelle (najbogatsze wersje wykańczane drewnem i skórą ale są praktycznie nie do dostania) i wówczas porównuj.
Komfort resorowania - no cóż, tutaj jest gorzej ale pokaż mi do którego z francuskich vanów załadujesz 960 kg i bez problemów przewieziesz przez np. 300 km. T4 to samochód z zawiasem nastawionym także pod kątem dostawczym więc tutaj nie ma co porównywać.
Jeszcze raz powtórzę, nie idealizuję tego samochodu bo ma wady jak każde auto, ale porównywanie samochodu konstruowanego pod koniec lat 80 - tych, które z założenia miało być "uniwersalne" z samochodem z końcówki lat 90 - tych jest lekko mówiąc nie na miejscu. C8/807 możesz porównywać do T5 - mniej więcej w tych samych latach zostały zaprojektowane.