Jakość paliwa na Bp

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jakość paliwa na Bp

Post» 10 Kwi 2010, 21:46

Koledzy miałem wczoraj nieprzyjemne zdarzenie kilka dni temu tankowałem jak to zwykle na Bp nalałem 15l Pb i 20l LPG wczoraj postanowiłem pojeździć trochę na Pb i w trakcie jazdy czuję, że auto się muli przy dodawaniu gazu :neutral: zdziwiłem się trochę ale postanowiłem poczekać no i dzisiaj to samo tylko, że jeszcze gorzej na zimnym szarpało jak traktorem po rozgrzaniu trochę lepiej ale przy wciśniętym gazie do podłogi krztusił się i nie wkręcał się na obroty przełączyłem na LPG i wszystko w normie idzie jak należy zero błędów na kompie coś mnie tknęło i kupiłem preparat pochłaniający wodę z paliwa nalałem pojeździłem troszkę na LPG żeby się wymieszało i przełączyłem na Pb i psikus auto zaczęło jechać normalnie nic nie szarpało tylko troszeczkę jeszcze się muliło.
Zawsze tankuję na BP na Zagórzu i nigdy nie miałem problemów raz zatankowałem na BP ale w centrum Sosnowca i takie nie miłe zaskoczenie, miał ktoś z was takie zdarzenie na BP?
No i teraz pytanie czy lepiej spuścić to dziadostwo z baku zalać nowe mam nadzieję, że dobre paliwo czy wyjeździć?
Awatar użytkownika
PrezesArtek
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Nissan Primera WP11-144

Re: Jakość paliwa na Bp

Post» 11 Kwi 2010, 09:38

Dwóch kumpli tankuje prawie zawsze na BP i nigdy nie miało takich problemów ale myśle że może lepiej będzie jak go poprostu wyjeżdzisz.
Barol
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Re: Jakość paliwa na Bp

Post» 11 Kwi 2010, 13:15

Witaj, Miałem podobną, a nawet identyczną sytuację jakieś trzy tygodnie temu po zatankowaniu Pb95 na BP w Pyrzowicach (przy lotnisku Airport Katowice). Auto szalało, rzucało nim jak traktorem, dławił się i szalały obroty. Tamte paliwo trochę na chama wyjeździłem i od tamtej pory tankuje tylko na PKN Orlen i dotychczas jest ok. Pozdrawiam.
OnanBarbarzynca
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin/Mierzęcice