Koledzy doradźcie mi. Szukac coś za 5k czy zbierac dalej? 10,15,20k zł?
Pozdrawiam Mateusz

Zviezda napisał(a):Witam wszystkich, jestem młodym kierowcą marzącym o zakupie własnego auta. Posiadam prawo jazdy 1,5 roku, lat mam 20:) Osobiście uważam, że w tej cenie nie da się kupić dobrego samochodu(co to jest 5000zł...). Ale obiło mi się o uszy, że ludzie jednak kupują samochody w tym przedziale.. no i jeżdżą. Czyżby można było wyhaczyc jakaś perełkę? Podam taki przykład - kolega taty, po tym jak żona skasowała mu auto kupił na szybko jakiegoś Hyundaja ze 600zł od starszego pana. No i jeździ... nie miał żadnych awarii, jedyne co robił to wymieniał standardowe rzeczy eksploatacyjne. Kolega kupił Honde Civic z "90 za 3 koła no i śmiga. No i to wszystko mnie zastanawia. Uzbierałem 5000tyś. i też zapragnąłem kupić auto. Nie mam jakiś dużych wymagań odnośnie samochodu, ma jeździć i jak najmniej się psuć:) Spalanie rzędu 10l w mieście jestem wstanie zaakceptować;P Moje przyszłe auto musi mnie zmotoryzować w pełni(mam zamiar dużo jeździć). Chciałbym złapać trochę praktyki za kółkiem(jestem niedzielnym kierowcą). Myślałem nad dużym fiatem(mam sentyment do nich) nie wiem jak z spaleniem(pewnie nie mało..) i awaryjnością. Podobne te z lat '80 cechowały się niską jakością wykonania
Koledzy doradźcie mi. Szukac coś za 5k czy zbierac dalej? 10,15,20k zł?
Pozdrawiam Mateusz

Smoke napisał(a):Vectra B jak najbardziej ale za 5tys nie kupisz
Reszta w tej kwocie jak najbardziej

dervu napisał(a):Warto mieć marzenia.Ja je zrealizowałem i za 1000zł dorwałem autko, w którym za tą cenę nikt nie miałby się do czego przyczepić.
![]()
Ale jeśli to twoje pierwsze, to duuużo poczytaj. Najpierw o tym na co szczególnie patrzeć przy oględzinach aut, w końcu wszystkie marki mają szczeliny między elementami karoserii i podłużnice pod spodem. Jeśli napalisz się na konkretny model, to dowiedz się o jego bolączkach.

Zviezda napisał(a):A gdzie kupiłeś swoją Vectre? moto.allegro? A może odsprzedasz?:)

elcidx napisał(a):dervu napisał(a):Warto mieć marzenia.Ja je zrealizowałem i za 1000zł dorwałem autko, w którym za tą cenę nikt nie miałby się do czego przyczepić.
![]()
Ale jeśli to twoje pierwsze, to duuużo poczytaj. Najpierw o tym na co szczególnie patrzeć przy oględzinach aut, w końcu wszystkie marki mają szczeliny między elementami karoserii i podłużnice pod spodem. Jeśli napalisz się na konkretny model, to dowiedz się o jego bolączkach.
Jakie auto kupiłeś za 10k?