piotrauto napisał(a):oczekiwałem jakis 4-6C
niektórzy mówią ze +30C na dworze wsiadamy do auta włączamy klimę a tu szok, mróz, zimno we wnętrzu wychodzisz możesz zemdleć z wrażenia temperatur ja tez tak oczekiwalem ze dam na wiatrak w położeniu 1 włącze klimę a tu momentalnie zrobi sie jak w chłodni, czy kostnicy ze będę sie trząsł z zimna
a prawda jest inna, klima chodzi na maksymalnych obrotach zeby schłodzić wnętrze i jak schłodzi to ustawiam 1 lub tam 2 i jade i jakos chłodu nie odczuwam, jakbym ustawił na 4 czy 5 to było by moze chłodno ale kto tak jezdzi, ta dmuchawa tak wieje ze nawet radia nie idze słuchać

2. Ja często ustawiałem na 17C klimę jak na dworze było po 30-35C i nigdy nie zaznałem szoku termicznego, nie zemdlałem i nie czułem ze mi zimno.

piotrauto napisał(a): U mnie niema dużej różnicy między zimnym nawiewem bez klimy a z klimą
może mi ktos napisać po ilu minutach od włączenia klimy leci zimne powietrze? i po ilu minatach po wyłaczeniu klimy leci powietrze juz nie ochładzane?

piotrpz87 napisał(a):piotrauto napisał(a): U mnie niema dużej różnicy między zimnym nawiewem bez klimy a z klimą
może mi ktos napisać po ilu minutach od włączenia klimy leci zimne powietrze? i po ilu minatach po wyłaczeniu klimy leci powietrze juz nie ochładzane?
Zimne powietrze leci po około 3 min (ale to zależy od typu klimatyzacji a szczególnie od spręzarki)- nie ma takiej opcji, ze wsiadasz do auta i już masz zimno - na początku przecież auto masz wygrzane od słońca i troche klima musi pochodzić zanim ci wychłodzi wnetrze. I wentylator ustaw na maxa a nie na 1 bieg.