Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum

Album | Ogłoszenia | Reklama | Regulamin | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy |  Rejestracja |  Zaloguj 

Kolizja / rondo / proszę o pomoc przyjołem mandat ale...

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolizja / rondo / proszę o pomoc przyjołem mandat ale...
Autor Wiadomość
Straszek
Nowicjusz

Auto: Honda accord 1.8i
Moc: 115KM
Wysłany: 5 Maj 2010, 21:14   Re: Kolizja / rondo / proszę o pomoc przyjołem mandat ale...  

dokładnie ja wjechałem na rondo tak jak ustawiłem pomarańczowy samochodzik, kierowca 2 samochodu wyjechał dokładnie z wewnętrznego tuż przede mną do tego jeszcze hamując. Jeśli chodzi o same linie ciągłe jutro pojadę porobić kilka zdjęć, czy jeśli linie były namalowane a np. są wytarte przez jeżdżące samochody one tracą swoje przeznaczenie ?

Czy ktoś może mi pomóc jeszcze odnośnie złożenia stosownych dokumentów do przeanalizowania tego zdarzenia na komendę ? bo dowiedziałem się, że podobno taka możliwość istnieje.

I ponawiam pytanie odnośnie kosztów jakie wiążą się z przegraną rozprawą ?

Znalazłem kilka istotnych dodatkowych materiałów tyczących się tego ronda.

Tutaj opis tego ronda z jednej ze szkół nauki jazdy

Tutaj filmik zrobiony przez TVP, ale chyba jest uszkodzony bo zacina się przy samym dojeździe do ronda.

----------
Dzisiaj byłem zobaczyć czy jest ciągła linia i niestety okazało się, że jest praktycznie całkiem wytarta, bo są małe ślady farby, że kiedyś była. Byłem na Komendzie głównej i konsultowałem tą kolizję i powiedzieli mi, że często są odwołania z tego ronda w moim przypadku bym mógł udowodnić winę swoją i jego, moją bo obowiązywał mnie niby znak A7, a jego, że w ten sposób nie wolno opuszczać tego ronda, a że ciągłej linii nie ma, a że powinna być nic mi nie pomoże.

[ Dodano: Pią Maj 07, 2010 10:21 ]
Mam pytanie czy mandat można zapłacić przez przelew bankowy ? jeśli tak to czy tytułem ma być MANDAT KARNY SERIA CK NUMER ........ ?

Dishman
Stały forumowicz

Wysłany: 8 Maj 2010, 17:12   Re: Kolizja / rondo / proszę o pomoc przyjołem mandat ale...  

Zanim pobiegniesz do sądu, pojedź tam jeszcze raz i upewnij się czy na rondzie są linie przerywane i linia ciągła. Jak jest linia ciągła to wygrałeś sprawę, jak jest tylko linia przerywana, to przegrałeś.

GB
Nowicjusz

Auto: Audi 80 1.8
Moc: 90KM
Wysłany: 11 Maj 2010, 06:36   Re: Kolizja / rondo / proszę o pomoc przyjołem mandat ale...  

Pomijając wszystko inne - skoro byłeś pewien swojej wersji, to czemu wobec tego w ogóle przyjąłeś ten mandat? Rozumiem, stłuczka, stres i te sprawy, ale policjant powinien pouczyć Cię że albo przyjmujesz mandat (i w zasadzie koniec sprawy) albo nie przyjmujesz i sprawa idzie dalej (i będziesz mógł przekonywać sąd do swojej wersji).

Tak w ogóle jeśli chcesz uchylić mandat to masz na to 7 dni.